سئو (SEO) چیست؟ چرا بهینه سازی سایت برای موتور جستجو؟

نظرت درباره محتوا چیه؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بده

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

سئو (SEO) چیست؟ چرا بهینه سازی سایت برای موتور جستجو؟

سئو چیست

عوامل مختلفی برای قرار گیری یک سایت در جایگاه های مختلف در گوگل و سایر موتورهای جست و جو وجود دارد. یکی از مهمترین فاکتورها سئو می باشد. در این مقاله جامع از ادیب پلاس پاسخ به این سوال که “سئو چیست؟” داده میشود.

سئو چیست؟

سئو (SEO) مخفف عبارت “Search Engine Optimization” می باشد و مجموعه ‌ای از روش ‌ها و فرآیند هایی است که به منظور بهبود موقعیت یک وبسایت در نتایج موتور های جستجو انجام می‌شود.

هدف اصلی سئو چیست؟

به زبان ساده، افزایش دیده شدن و رتبه‌ بندی وبسایت در نتایج جستجوی طبیعی یا موتور های جستجو مانند گوگل است.

سئو چگونه انجام میشود؟

فرآیند سئو شامل:

  1. سئو محتوا: تحقیق کلمه کلیدی، تولید و بهینه‌ سازی محتوا،
  2. سئو تکنیکال: بهبود ساختار وبسایت، بهبود سرعت بارگذاری صفحات، بهبود تجربه کاربری و…
  3. سئو آف پیج: افزایش تعداد و کیفیت لینک ‌های ورودی به وبسایت

این روند به منظور جلب ترافیک هدفمند، افزایش نرخ تبدیل و افزایش نمره و اعتبار وبسایت در موتور های جستجو انجام می‌گردد.

تقسیم سئو به دو بخش کلی

تا اینجا با مفهوم سئو چیست؟ آشنا شدیم. حال باید بدانیم که سئو به دو دسته اصلی تقسیم می‌شود که در واقع موارد بالا شامل همین دو دسته هستند:

  1. سئو داخلی (On-Page SEO)
  2. سئو خارجی (Off-Page SEO)

سئو داخلی

سئو داخلی یعنی هر اقدام ریز و درشتی که شما داخل سایت در راستای ارتقا سئو و رتبه انجام دهید. که شامل بهینه ‌سازی محتوا، ساختار وبسایت، استفاده از کلمات کلیدی مناسب، بهبود عناصر فنی مانند عنوان ‌ها، توضیحات، برچسب ‌ها و ساختار URL است. اگر میخواهید بیشتر درباره سئو داخلی و مواردی که شامل آن میشود بخوانید، داخل صفحه زیر کامل این موضوع را توضیح دادم.

مطالعه آموزش سئو داخلی

سئو خارجی

سئو خارجی یا آف پیج سئو یکی از تکه های بزرگ پازل موفقیت سئو سایت را تشکیل میدهد. در یک جمله سئو خارجی یعنی هر نوع فعالیتی که خارج سایت شما در راستای سئو انجام میشود و روی سایت شما تاثیر میگذارد. از فعالیت در شبکه های اجتماعی و برند سازی گرفته تا خرید بک لینک و رپورتاژ آگهی.

بخشی از سئو خارجی شامل بهبود تعداد و کیفیت لینک‌ های ورودی به وبسایت شما است. لینک ‌های ورودی از سایت ‌های دیگر به وبسایت نمره و اعتبار بیشتری می‌دهند و می‌توانند رتبه ‌بندی شما در نتایج جستجو را بهبود بخشند. اگر میخواهید بیشتر درباره سئو خارجی و مواردی که شامل آن میشود بخوانید، داخل صفحه زیر کامل این موضوع را توضیح دادم.

مطالعه آموزش سئو خارجی

الفبای سئو

در زیر، الفبایی از مفاهیم و اصطلاحات مهم در حوزه سئو را برای شما آورده‌ایم:

  • Authority (اعتبار): اعتبار وبسایت در نظر موتورهای جستجو، که توسط عواملی مانند تعداد و کیفیت لینک‌ های ورودی و البته یوزر سیگنال تعیین می‌شود.
  • Backlink (لینک ورودی): در الفبای سئو به لینکی که از یک وبسایت دیگر به وبسایت شما ارجاع می‌دهد لینک ورودی گفته می شود. لینک ‌های ورودی با کیفیت و مرتبط می‌توانند به بهبود رتبه و اعتبار وبسایت شما در نتایج جستجو کمک کنند.
  • Crawlability (قابلیت خزیدن): قابلیت موتورهای جستجو برای خزیدن (پویش) و فهرست‌ بندی صفحات وبسایت می باشد. سایت باید به شکلی طراحی شود که موتور های جستجو بتوانند به درستی صفحات را پیدا کنند و در نتایج جستجو نمایش دهند.
  • Duplicate Content (محتوای تکراری): محتوایی که به طور مشابه یا تقریباً یکسان در صفحات مختلف وبسایت یا سایت ‌های دیگر وجود دارد. موتورهای جستجو تمایز میان محتوای اصلی و تکراری را تشخیص می دهند و می ‌تواند تأثیر منفی بر رتبه وبسایت شما داشته باشد.
  • Engagement (مشارکت): تعامل کاربران با وبسایت، مانند نرخ بازدید صفحه، مدت زمان بازدید، نرخ برگشت و ارتباط با محتوا میباشد. مشارکت بالا می ‌تواند به بهبود رتبه و جذب ترافیک هدفمند کمک کند.
  • Keyword (کلمه کلیدی): کلمات یا عباراتی که توسط کاربران در موتور های جستجو برای یافتن اطلاعات استفاده می‌شوند. بهینه ‌سازی صحیح کلمات کلیدی در محتوا و عناصر دیگر وبسایت، می‌تواند به بهبود رتبه در نتایج جستجو کمک کند.
  • Google Algorithm (الگوریتم گوگل): سیستمی که توسط گوگل برای ارزیابی و رتبه ‌بندی وبسایت ‌ها در نتایج جستجو استفاده می‌شود. الگوریتم گوگل تغییرات مداومی می‌کند و شامل عوامل مختلفی مانند اعتبار، محتوا، سرعت بارگذاری و تجربه کاربری است.
  • Headings (سربرگ ‌ها): عناوین و زیرعناوین استفاده شده در محتوا و صفحات وبسایت می باشد. استفاده مناسب از سربرگ ‌ها با استفاده از تگ ‌های HTML (مانند H1، H2 و غیره) می‌تواند به بهبود سازماندهی محتوا و سئو کمک کند.
  • Indexing (فهرست ‌بندی): فرایندی که موتورهای جستجو در آن صفحات وبسایت را پویش و در پایگاه داده خود ثبت می‌کنند. صفحات فهرست ‌بندی شده بیشتر احتمال دیده شدن در نتایج جستجو را دارند.
  • Meta Tags (برچسب ‌های متا): اطلاعات کوتاهی که در کدهای HTML صفحات وبسایت قرار می‌ گیرند و به موتورهای جستجو اطلاعاتی از صفحه را ارائه می‌دهند. برچسب ‌های متا مانند عنوان صفحه (title tag) و توضیحات (meta description) مهم هستند.
  • Organic Search (جستجوی طبیعی): نتایجی که در پاسخ به کلمات کلیدی و جستجوی کاربران بدون در نظر گرفتن تبلیغات پرداختی، در موتور های جستجو نمایش داده می‌شود. بهبود سئو می‌تواند به افزایش نمره و رتبه وبسایت در نتایج جستجوی طبیعی کمک کند.
  • Site Speed (سرعت وبسایت): زمانی که صفحات وبسایت به طور کامل بارگذاری می‌شوند. سرعت بارگذاری سریع وبسایت، تجربه کاربری بهتر و بهبود سئو را تسهیل می‌کند.
  • Title Tag (برچسب عنوان): بخشی از کد HTML صفحه که عنوان آن را تعیین می‌کند. برچسب عنوان در نتایج جستجو نمایش داده می‌شود و باید متن جذاب و مرتبط با صفحه را شامل شود.

این تنها یک الفبای کوچک از مفاهیم و اصطلاحات سئو می باشد. این حوزه پویا و همیشه در حال تغییر است، بنابراین مطالعه و بروز بودن مداوم در این زمینه مهم است. ما در ادیب پلاس صفحه‌ای اختصاصی برای آشنایی شما با اصطلاحات سئو داریم.

موارد ابتدایی که باید برای سئو وبسایت بدانید

این موارد خیلی اجمالی و کلی گفته شده است. من در صفحه آموزش سئو رایگان به طور کامل و جامع قدم به قدم سئو را به شما آموزش دادم.

  1. بررسی و بهبود ساختار وبسایت: شامل بهینه‌ سازی ساختار URL، استفاده از ساختار مناسب برچسب ‌های HTML، ساختار منطقی و آسان برای راهبری وبسایت و استفاده از سیستم‌ های مدیریت محتوا (CMS) بهینه مثل وردپرس
  2. تحقیق در کلمات کلیدی: شناخت کلمات کلیدی مورد استفاده مخاطبان هدف، درک کانسپت کلمه کلیدی و استفاده از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی برای پیدا کردن کلماتی که دارای حجم جستجو مناسب و رقابت کمتری هستند.
  3. سئو محتوا: ایجاد محتوای با کیفیت و مرتبط با موضوع وبسایت، استفاده از کلمات کلیدی در عناوین، متن ‌ها و تگ ‌های HTML، نوشتن متون فراگیر و قابل فهم برای بازدید کنندگان و بهبود ساختار محتوا برای خوانایی بهتر و موثر تر بودن محتوا
  4. بهینه ‌سازی تصاویر: استفاده از نام فایل معنا دار، استفاده از متن جایگزین (ALT text) مناسب برای تصاویر، اندازه کمتر فایل ‌های تصویر و فشرده‌ سازی آن‌ ها برای بهبود سرعت بارگذاری وبسایت
  5. ایجاد بکلینک: تلاش برای جذب لینک‌ های ورودی با کیفیت از وبسایت ‌های دیگر. لینک ‌های ورودی با کیفیت می‌توانند به افزایش اعتبار و رتبه وبسایت، در نتایج جستجو کمک کنند.
  6. رعایت موارد فنی: شامل بهینه‌ سازی سرعت بارگذاری وبسایت، بهینه‌ سازی برای دستگاه ‌های همراه، استفاده از SSL برای امنیت وبسایت، بهینه‌ سازی ساختار فایل ‌ها و کاهش اندازه فایل‌ های CSS و JavaScript
  7. تجربه کاربری بهبود یافته: ایجاد تجربه کاربری مثبت برای بازدید کنندگان وبسایت شما با استفاده از طراحی ریسپانسیو، ساختار منطقی صفحات، سرعت بارگذاری سریع، سادگی در راهبری و استفاده از عناصر تعاملی مناسب
  8. پیگیری و ارزیابی: استفاده از ابزارهای تحلیلی مانند Google Analytics برای پیگیری اطلاعات مربوط به ترافیک وبسایت، عملکرد کلمات کلیدی، رتبه در نتایج جستجو و سایر معیارهای مهم سئو

علیرضا ادیب نیا

در مسیر کاریم با مسائل زیادی روبرو میشم که باید حلشون کنم. این مسائل حل شده رو با تو به اشتراک میذارم چون شاید مسأله تو هم باشه.

علیرضا ادیب نیا

در مسیر کاریم با مسائل زیادی روبرو میشم که باید حلشون کنم. این مسائل حل شده رو با تو به اشتراک میذارم چون شاید مسأله تو هم باشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید