نظرت درباره محتوا چیه؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بده

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

آموزش سئو تکنیکال یا فنی (technical SEO)

موضوع تکنیکال یا فنی در سئو از اون مواردی که هم باید در شروع و هم در کل پروسه مسیر رشد سایت، حواسمون بهش باشه. سرعت لود وبسایت، ساختار یا استراکچر صحیح صفحات و URL ها، امنیت سایت، بهینه بودن تصاویر، SSL، سایت مپ، فایل ROBOTS، بردکرامب، اسکیما، ریسپانسیو و یسری ریز نکته دیگه سئو تکنیکال رو تشکیل میدن که داخل این صفحه یاد میگیرید.

()

سئو تکنیکال رو برای کی انجام میدیم؟

دوستان عزیز سئو تکنیکال ترکیبی از مهم دونستن کاربر و گوگل برای ما است. مثلا ما سرعت لود سایت رو بهینه میکنیم، تا در درجه اول یوزر رضایت داشته باشه و در ادامه گوگل هم به ما امتیاز بده و سئو ما رشد کنه. اما خب برخی چیزارو هم فقط داریم برا گوگل انجام میدیم. مثلا ما روی صفحات مختلف اسکیما میزنیم، اسکیما یسری کد که کاربر اونارو نمیبینه ولی گوگل میبینه و به درکش از محتوای صفحه کمک میکنه.

خب اگر تعاریف کتابی و تکنیکال چیست و… اینارو بزاریم کنار. باید بریم در عمل کارو شروع کنیم. چک لیستی براتون آماده کردم که تیتروار در صفحه قرار داده شده و تا حد امکان هم برای سایت های وردپرسی سعی کردم راهنمایی کنم تا چطور اونارو پیاده سازی کنید. پس بریم سئو تکنیکال سایتمون رو بترکونیم.

1- ساختار بهینه برای کاربر و موتورهای جستجو

اگر سایتتون ساختار استانداردی نداشته باشه، در درجه اول کاربر شما کار سختی برای پیدا کردن صفحه یا مطلب مورد نظرش داره و ممکنه باعث نارضایتی و بستن سایت بشه. در درجه دوم ربات های گوگل به خوبی نمیتونن صفحات جدید رو شناسایی کنن و اونارو ایندکس کنن.

جدای از این ساختار URL درست در صفحات مختلف سایت به درک بهتر گوگل از هر بخش سایت شما میشه. خب چطور باید این ساختار رو شکل بدیم؟

اگر سایت از صفر دست شما باشه برای سئو کردن کار سختی ندارین و با چیدمان درست صفحات میتونید به بهترین شکل ایجادش کنید. اما اگر سایتی با قدمت بالا و چندین و چند صفحه رو بخواین سئو کنید، ممکنه برای ساختار سازی یکم به دردسر بیفتین.

ساختار سازی با لینک سازی داخلی

یکی از مهمترین فاکتورهایی که گوگل ازش کمک میگیره برای شناخت صفحات شما، لینک سازی داخلی. حالا هر چقدر این لینک سازی بهتر و کامل تر انجام بشه، احتمالا نتایج رتبه بندی شما ام بهتره.

برای مثال

  • در صفحات تک محصول باید به دسته بندی مربوطه لینک داده بشه
  • در بحث پیلار کلاستر، به طور متقابل از صفحات پیلار به کلاستر و برعکس باید لینک سازی انجام بشه
  • در منوی سایت باید به مهمترین صفحات و دسته بندی ها لینک سازی انجام بشه

ساختار سازی با چیدمان URL ها

باید در بحث ایجاد URL ها خیلی دقت کنید، بر فرض در یک سایت فروشگاهی، ما بخش محصولات رو داریم، بخش بلاگ رو داریم و بخش دسته بندی های محصول رو هم داریم. برای فهم بهتر کاربر و البته گوگل سعی کنید URL های هر بخش رو طوری چیدمان کنید که مشخص باشه این صفحه برای کدوم قسمته.

برای مثال

  • در صفحات محصول قبل از اسم محصول، دسته بندیش مشخص بشه. مثال: domain.com/product-category/book/what-is-seo
  • در صفحات بلاگ قبل از اسم بلاگ، دسته بندی مربوطش مشخص بشه. مثال: domain.com/blog/tech/best-mobile-2024

2- URL های استاندارد

یکی از فاکتورهای تکنیکال سئو که شاید خیلی به چشم کاربر نیاد و براش مهم نباشه صفحه‌ای که باز کرده چه آدرس یا URL ای داره. اما برای گوگل مهمه و به درک بهترش از صفحات کمک میکنه. سعی کنید نکات زیر رو داخل URL هاتون پیاده کنید و ترجیحا فارسی رو بیخیال بشین.

1- در URL از کلمات و حروف بی معنی، حروف اضافه و نمادها مثل ! یا * تا حد امکان استفاده نکنید

2- در URL کلمه کلیدی صفحه رو به کار ببرید و از حروف ربط و اضافه انگلیسی مثل IN و THE و… کمتر استفاده کنید

3- سعی کنید از URL فارسی استفاده نکنید چون درکش قطعا برای گوگل به نسبت انگلیسی سخت تره

4- حواستون به تعداد اسلاگ ها “/” یا جداکننده ها باشه که خیلی زیاد نشن. مثال یک صفحه با آدرس طولانی که میتونه بهبود پیدا کنه:

domain.com/product-category/apple/iphone/15-series/iphone-15-pro

حالت بهتر:

domain.com/product-category/iphone/iphone-15-pro

3- سرعت لود

یکی از مهمترین فاکتورهای رتبه بندی تجربه کاربری و مقدار رضایت کاربر حین استفاده از سایت شماست و بخشی از این رضایت رو سرعت لود مناسب تشکیل داده. پس باید از یک متخصص سرعت در کنار تیم سئو کمک بگیرید تا بهینه ترین حالت سرعت لود رو پیاده کنه.

البته با سیستم های cms امروزه که پرطرفدارترین شون هم وردپرسه خیلی راحتتر میشه سرعت رو بهینه کرد. البته باز هم ممکنه نیاز به مشاوره و کمک از یک متخصص داشته باشین. من قبل تر یک مقاله جدا درباره بهینه سازی سرعت لود سایت تولید کردم که مطالعش رو بهتون پیشنهاد میدم.

4- برد کرامپ

برد کرامپ یا نان ریزه یک سیستم راهنمای کاربر که داخل صفحات سایت قرار میگیره و موقعیت حال حاضر کاربر رو بهش نشون میده. داشتن بردکرامپ روی سایت از چند جنبه میتونه مفید باشه:

  • یک نوع لینک سازی داخلی محسوب میشه و میتونه به کراول یا خزش گوگل داخل سایت کمک کنه
  • یک راهنمای خوب برای کاربره و با کمک اون میتونه بین صفحات مختلف راحت تر جابه جا بشه
  • یک نوع ساختار سازی هم هست که بالاتر دربارش صحبت کردم و مجددا به گوگل کمک میکنه سایت رو بهتر درک کنه

چطور میشه برد کرامپ رو پیاده کرد؟

اگر cms وردپرس دارین که خیلی راحته، اگر قالب شما این سیستم رو پیشفرض داره که فقط کافیه فعالش کنید. اگر خیر میتونه از پلاگین های مکمل استفاده کنید. اما اگر سایت کدنویسی و شخصی سازی دارین، باید از برنامه نویس سایت کمک بگیرین تا براتون ایجادش کنه.

نظرت درباره محتوا چیه؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بده

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید