آموزش سئو

قراره با کمک من سئو یاد بگیری 😉

بریم که شروع کنیم

خوب رفیق، شمایی که به این صفحه هدایت شدی قطعا یا دنبال یادگیری سئو هستی یا کنجکاو بودی که یسری اطلاعات درباره سئو داشته باشی. من علیرضا ادیب نیا هستم و تو این صفحه قراره کلی محتوای آموزشی حرفه ای سئویی رو به صورت رایگان در اختیارت بزارم. دوست من برای تهیه و تنظیم محتوای این صفحه زحمت زیادی کشیده شده و وقت زیادی صرفش کردم. پس ازت میخوام که با دقت و حوصله ازش استفاده کنی و اگر هم دوست داشتی نظرت رو تو قسمت کامنت ها بهم بگی. سر فصل ها طوری چیده شده که اگر قدم به قدم پیش بری میتونی یک مفهوم اصولی از سئو رو درک کنی. فراموش نکن، تو وارد دریای سئو شدی و این دریا هیچ ساحلی نداره.

روی سر فصلی که دوست داری دربارش بخونی کلیک کن

به ترتیب از راست به چپ

power of seo
آموزش مفاهیم اولیه سئو
Search engines
SEO algorithms
Keyword research
content seo
Internal linking
آموزش تکنیکال سئو
offpage seo
seo dictionary

قدرت سئو

سئو واقعا خفنه

سئو خیلی بیشتر از اون چیزی که فکر میکنیم قدرتمنده. میتونم براتون مثال هایی از بیزینس های بزرگ و کوچیک بزنم مثل دیجی کالا، خانومی، تکنولایف، آچاره، پونیشا و… که الان تو حوزه خودشون یک محسوب میشن و دو حالت دارن، یا از سئو در کنار فعالیت های دیگه (تبلیغات، سوشیال مدیا و…) کمک گرفتن برای رشد یا فقط سئو کردن و رشد پیدا کردن. در هر صورت هر وبسایتی که الان دارین تو نتایج بالای گوگل میبینید، حتما و قطعا برای سئوش تلاش کرده و وقت گذاشته.

مغازه شما در بهترین نقطه بازار قرار گرفته!

لینک های یک تا پنج گوگل رو میشه به مغازه های دونبش تو بهترین نقطه بازار تشبیه کرد. اگر شما همچین نقطه‌ای مغازه داشته باشین، خیالتون دیگه از بابت مشتری و به اصطلاح بازاری ها پاخور مغازه راحته. فقط به فکر تامین جنس با کیفیت و خدمات خوب هستین. تو سئو هم همینه، وقتی شما روی سئو سایتت سرمایه گذاری بلندمدت کنی و به نتایج یک تا پنج گوگل برسی، دیگه واقعا خیالت از بابت مشتری راحته. انقدر مشتری برات میاد که شاید اصلا نرسی جواب همشون رو بدی.

موضوع جالب تر اینه که اصلا یک مغازه یا فروشگاه فیزیکی قابل مقایسه با نتایج بالای گوگل نیست. چرا؟! خوب اولا شما برای نگهداری یک مغازه فیزیکی هزار و یک دردسر و هزینه داری. دوما تعداد مشتری‌هایی که داری هم محدودن. بر فرض مثال اگر مغازت تو بازار تهران باشه، مشتری های شما هم تو تهران هستن و قاعدتا تو کلی مشتری دیگه که ساکن شهرهای دیگه هستن رو از دست دادی.

اما سئو همه این محدودیت ها رو از سر راهت برمیداره و با هزینه‌ای خیلی کمتر از مغازه داری تورو به درآمدی خیلی بیشتر از اون بیزینس سنتی میرسونه. پس باید به قدرت سئو ایمان بیاری و از همین حالا یک فکری برای آنلاین کردن کسب و کارت بکنی. چون واقعا به نفعته.

حروف الفبای سئو – درک مفهومی سئو

seo tutorial

سئو یا درست‌تر اِس ای او دقیقا یعنی چی؟

این نکته رو همین ابتدای کار بدونید که کلمه سئو (SEO) تلفظ درستش اِس ای او هست و ما ایرانی ها اون رو سئو میخونیم. اما درکی که من از سئو پیدا کردم اینه: به طور مداوم و بلند مدت سایت رو از هر لحاظی میتونیم برای کاربر قابل استفاده تر کنیم و محتوای سایتمون طوری باشه که سوال کاربر رو جواب بده. در نتیجه‌ی این اقدامات، موتور جستجو هم به طور رایگان و ارگانیک مارو میاره تو صدر صفحات سرچ نشون میده.

Search engine optimization یعنی همون سئو و طبق نظر خود گوگل یعنی فرآیند بهتر کردن سایت شما برای موتورهای جستجو

سئو کردن به چه دردی میخوره؟

یک مثال ساده براتون بزنم. فرض کنید شما خواننده هستین و 10 ساله که دارین فعالیت موسیقی و خوانندگی میکنید. اما تا به امروز هیچ موزیکی از شما پخش نشده و یجورایی ناشناس هستین. خوب سوال اینه که اگر کسی شما رو نشناسه و هنرتون رو ندیده باشه، چطوری میخواین از راه موسیقی معروف، مشهور و ثروتمند بشین؟! این سوال جواب خیلی ساده ای داره. تنها راهش اینه که خودتون رو به مردم معرفی کنید، تبلیغ کنید، کنسرت برگزار کنید و ترک های موسیقی بیرون بدین تا شناخته بشین.

دقیقا این موضوع شامل سایت شما هم میشه. شما اگر بهترین سایت دنیا رو هم داشته باشی اما نتونی اون رو در معرض دید کاربران بزاری، نباید انتظارهیچ درآمدی و رشد کاربری هم داشته باشی. پس سئو میکنیم که سایتمون در معرض دید قرار بگیره و در نتیجه اون آدما وارد سایتمون بشن و از محصولات، خدمات و آموزش هامون استفاده کنن.

راه سریع تر و آسون تری نیست؟

بله که هست. شما میتونی با تبلیغات خیلی زودتر و آسون تر سایتت رو به کلی آدم نشون بدی. اما نکته اینجا است که آیا میتونی هزینه تبلیغات رو تقبل کنی؟ اگر بله که خوب بهتره از اینجا به بعد آموزش رو مطالعه نکنی و بری دنبال زندگیت! چون تبلیغ تو هر حالتی خیلی زود میتونه شما رو به درآمد برسونه و نیازی به سئو نداری. اما حواستون باشه که تا وقتی شما هزینه میکنی ورودی داری و اگر یجایی این هزینه قطع بشه، ورودی سایت شماام قطع میشه.

اما اگر پول تبلیغات رو نداری بهترین و درست ترین انتخاب سئو کردنه. چرا؟ چون سئو یک سرمایه گذاری بلندمدت و خیلی کم هزینه تر نسبت به تبلیغاته که تو بلندمدت جواب میده و مهم تر اینکه پایداره. برفرض مثال ممکنه 10 ماه طول بکشه شما توی کلمه مدنظرت رشد کنی و بیای صفحه اول، اما وقتی اومدی در صورتی که فعالیتت رو ادامه بدی و کار اشتباهی ازت سر نزنه، سرجات میمونی و تا مدت ها این زحمات 10 ماهه بهت جواب میده. جوابش هم ورودی بیشتر و درآمد بیشتره.

تو جزو کدوم دسته هستی؟

به احتمال زیاد تو که داری این صفحه رو مطالعه میکنی، یا میخوای به عنوان شغل و منبع درآمد سئو رو انتخاب کنی یا وبسایتی داری که نیاز به سئو داره. در هر صورت باید از صفر شروع کنی و اصولی و مفهومی سئو رو یاد بگیری. از نظر من سئو فقط یسری تکنیک و روش نیست که طبق اونا پیش بریم و سایتمون رو رشد بدیم. بلکه درک عمیق و مفهومی سئو که باعث میشه شما بتونی هر سایتی رو سئو کنی و تو نتایج سرچ بکشونی بالا.

باید با موتورهای جستجو دوست باشیم!

باید برای موتورهای جستجو سئو کنیم یا کاربر؟

قطعا جواب این سوال کاربره. اما متاسفانه خیلی مواقع ما سئوکارها یادمون میره که اصلا اصل داستان چی بوده و فقط یسری کارایی رو میکنیم که به مذاق موتورهای جستجو خوش میاد و از خودمون نمیپرسیم که این کاری که الان دارم میکنم آیا قراره برای کاربرای سایتم کاربردی باشه یا نه صرفا چون به سئو کمک میکنه دارم اضافش میکنم.

کاربر پادشاه سایت شما است!

دوستان الان که دارم این مطلب رو مینویسم تو june سال 2023 هستیم و موتورهای جستجو اونقدر بروز و آپدیت شدن که به راحتی این موضوع رو درک میکنن، شما داری برای اونا سئو میکنی یا برای کاربر سایتت. پس لطفا اهمیت سئو برای موتور جستجو رو بزار روی 10 و اهمیت سئو برای کاربر رو بزار روی 1000. نکته جالب این جا است که وقتی تمرکز رو بزاری روی رضایت کاربر و رفع کردن نیاز اون، ناخودآگاه سایت تو برای موتورهای جستجو هم خوشایند میشه و بهت کمک خواهند کرد. به همین خاطره که میگم کاربر پادشاه سایت شما است. اگر اون ناراضی باشه، موتور جستجو هم ناراضی و برعکسش.

اگر E-E-A-T رو داشته باشی کار تمومه

شما باید به عنوان صاحب یک وبسایت چهار مورد اصلی رو داخل سایتت به مرور زمان ارتقا بدی و تقویت کنی تا سئو خوبی داشته باشی. اون چهار مورد شامل:

  1. expertise به معنی تخصص
  2. experience به معنی تجربه
  3. authoritativeness به معنی اعتبار
  4. trustworthiness به معنی اعتماد

منبع این حرف من مطلبیه که خود گوگل منتشر کرده و میتونید از لینک E-A-T gets an extra E for Experience مطالعه‌اش کنید. چیزی که خود من درک کردم از این مطلب، اینه که گوگل اومده تقلب رسونده و گفته آقا میخوای سئو کنی، این چهار مورد رو داشته باشی تمومه و به اصطلاح گلو زدی.

الگوریتم‌های سئو

الگوریتم چیه؟

همونطوری که همتون می‌دونید گوگل دل بخواهی و شانسی نتایج SERP رو نمی‌چینه. بلکه با توجه به یه سری دستورالعمل برنامه نویسی شده که

  1. ورودی میگیرن
  2. محاسبه میکنن
  3. خروجی میدن

و البته هر روز در حال آپدیت شدن و بهینه شدن هستند کار می‌کنه و نتایج صفحات سرچ رو میچینه. پس ما با میلیاردها خط کد طرف هستیم که دارن سایت مارو هر لحظه و ساعت از هزاران جنبه میسنجنن و حواسشون به ما هست. البته اگر مبنای کارتون رو بر اصول و درستی (رفع نیاز کاربر) گذاشتین این نباید شما رو بترسونه.

الگوریتم‌های گوگل اصل داستانه اما بی اهمیت!

اگر بخوام در مورد الگوریتم‌ها براتون صحبت کنم می‌تونم مطلبی طولانی و بلند بالا بنویسم اما حقیقت موضوع اینه که تو دنیای سئو مهم نیست شما چقدر اسم الگوریتم‌ها رو بلدین یا تعاریف اونا رو حفظ هستین. شما باید یک کانسپت کلی از الگوریتم‌ها داشته باشین و شروع به کار کنید. در حین سئو کردن تو پروژه های مختلف، اتوماتیک درک‌تون نسبت به سئو و الگوریتم ها خیلی بیشتر از تعاریف کتابی میشه.

ما یه سری الگوریتم شناخته شده تو دنیای سئو داریم مثل مرغ مگس خوار و پاندا و پنگوئن که سال‌هاست دارن کار می‌کنن و قدیمی محسوب میشن. قدیمی از بابت کارکرد نه اینکه بدرد نخور شده باشن. البته که بعضی هاشون هم این اتفاق براشون افتاده، یا منسوخ شدن یا با یک الگوریتم مادر دیگه ادغام شدن.

یک سری الگوریتم هم داریم که به مرور به گوگل اضافه شدن و مکمل قبلی ها بودن. به نظر من سئوکار حرفه‌ای باید به این الگوریتم های جدید بیشتر بها بده و روشون تمرکز کنه تا اون قدیمی ها که تکلیفشون مشخصه.

یک مثال عملی

مثلا تو الگوریتم پنگوئن گوگل میگه آقا از تکرار بیش از حد کلمه کلیدی تو محتوای صفحت پرهیز کن یا به اصطلاح Keyword Stuffing نکن. خوب این قضیه که دیگه جای بحث نداره، شما بخوای تجزیه تحلیل کنی که منظور گوگل چی بوده، خیلی مشخص گفته از چی بدش میاد.

اما برعکس تو سال 2023 گوگل مفهومی به نام EAT که قبلا معرفی کرده بود رو به EEAT تبدیل میکنه و به طور واضح اعلام میکنه که من به سایت هایی بها میدم که این چهار تا رو داشته باشن. ترجمه فارسی کلمات این چهار حرف مخفف شده، میشه تخصص، تجربه، اعتبار و اعتماد. خوب من به عنوان متخصص سئو باید بیام بیشتر وقتم رو صرف تجزیه و تحلیل این قضیه کنم و ببینم چطور میتونم مقدار این چهار مورد رو توی سایتم بکشم بالا.

رازهای نهان گوگل درباره الگوریتم

به نظر من یه سری الگوریتم هم داریم که شاید اصلاً هیچ سئوکاری ازشون خبر نداره و گوگل هیچ اطلاعاتی ازشون جایی بازگو نکرده اما هستن و دارن روی نتایج سرچ تاثیر میزارن. پس فکر نکنیم که الگوریتم ها همین چهار تا خرس و پنگوئن و پاندا و مرغه 😅 😂 که ما اسمشون رو شنیدیم. خیلی وسیع تر و قدرتمندتر از اینها باید به گوگل نگاه کنیم.

تحقیق برای کلمات کلیدی

تحقیق کلمه کلیدی واقعا از آجرهای اصلی پی ساختمان سئو محسوب میشه. اگر خوب اون رو یاد نگرفته باشین، تجربه تحقیق برای سایت های مختلف رو نداشته باشین، باید حتما دربارش بخونید و یاد بگیرید و تمرین کنید. کیورد ریسرچ تو سئو فقط یسری ابزار مثل ahrefs و keyword tool نیست و خیلی فراتر از اونها باید مفهوم کلمه کلیدی رو درک کنید. این درک با چیزی جز سعی و خطا و تمرین بدست نمیاد.

من چجوری کلمه کلیدی پیدا میکنم؟

من محتوای کاملا جداگونه‌ای برای آموزش کیورد ریسرچ یا تحقیق کلمه کلیدی تهیه کردم که از این قسمت قابل مطالعه است. خودم خیلی وقته که دیگه برای تحقیق کلمه کلیدی سراغ ابزارها نمیرم. ابزار من خود گوگله و البته اگر سرچ کنسول قدمت داری داشته باشه اون سایت، از اونم کمک میگیرم. یک نکته مهم کاربردی دیگه هم درباره کیورد ریسرچ آشنایی با مفهوم کانسپت کلمه کلیدی که پیشنهاد میکنم برای درکش این مقاله رو بخونید.

فقط با تمرین اینکاره میشی!

دوست من نیازی نیست حتما پروژه بگیری تا بخوای تحقیق کلمه کلیدی براش بکنی و یاد بگیری. برای خودت یک سایت بزن یا در حالت خیلی معمولی اصلا یک سایت فرضی رو درنظر بگیر و براش تحقیق کلمه کلیدی کن.

مثلا فکر کن همین امروز یک سایت تو حوزه فرش، حوزه مشاوره کسب و کار، حوزه خدمات دندانپزشکی، حوزه مشاوره خانواده یا هرچیزی که دوست داری بهت سپرده شده تا سئوش رو شروع کنی. برو و شروع کن به تحقیق کردن برای کلمات کلیدی، اکسل درست کن، عنوان برای بلاگ دربیار، کانسپت کلمه کلیدی رو دربیار و کلی کار دیگه. این کار رو بارها انجام بده، فقط تو این حالته که میتونی بگی من تحقیق کلمه کلیدی رو بلدم.

محتوا پادشاه سایت شما است

بیل گیتس میگوید: محتوا پادشاه است

دوست من وزن محتوا در یک وبسایت به راحتی از وزن مجموع همه کارای دیگه ای که بابت سئو میکنی سنگین تره. اگر سئو تکنیکال قوی داشته باشی، اگر آف پیج قوی و حرفه ای پیش ببری و… اما محتوای بی کیفیت و آب دوغ خیاری تحویل کاربر بدی، بازم نمیتونی برای رتبه گرفتن تو نتایج بالا دلخوش باشی. من داخل این صفحه “آموزش سئو محتوا” به طور مفصل درباره سئو کردن محتوا از صفر تا صد صحبت کردم که میتونی برای مطالعش به این لینک مراجعه کنی.

محتوا جایی است که من انتظار دارم بیشتر پول واقعی در اینترنت به دست بیاید، درست مانند پخش! انقلاب تلویزیونی که نیم قرن پیش آغاز شد، صنایع مختلفی از جمله تولید تلویزیون را به وجود آورد، اما برندگان درازمدت کسانی بودند که از رسانه برای ارائه اطلاعات و سرگرمی استفاده کردند. این قسمتی از مصاحبه بیل گیتس در سال 1996 است.

در نهایت همه چیز سئو برمیگرده به محتوا

تجربه و حقیقت به من نشون داده، اگر تو همه کار بکنی که بزور کاربر رو بیاری تو صفحه ات ولی نتونسته باشی با محتوای خوب جواب سوالش رو داده باشی، سئو بهت جواب نمیده. ممکنه براتون پیش اومده باشه یک موضوع خاص رو سرچ کردین، لینک اول رو بازکردین و با سایتی خیلی معمولی و یا حتی با ظاهر افتضاح مواجه شدین. اما اون صفحه دقیقا جواب سوال شما بوده.

در صورتی که یک لینک پایین تر، یک سایت جذاب رنگ و لعاب دار بوده که اگر بازش کنی، شاید در نگاه اول خفن بنظر برسه، اما محتوای اون هیچ کمکی بهت نمیکنه.

گوگل خیلی راحت این موضوع رو متوجه میشه که از بین هزاران یا میلیاردها محتوایی که درباره یک موضوع خاص نوشته میشه، کدوم با کیفیت تر و یونیک تره و زودتر سوال کاربرش رو پاسخ میده. پس بیاید سئو رو همش تکنیک و فن نبینیم. قسمتی یا بخش بزرگی از سئو هم محتوای شما است.

لینک سازی داخلی (لینک بیلدینگ)

قدرتمند اما رایگان!

بعد از کیورد ریسرچ و تولید محتوا حالا شما باید برید سراغ لینک سازی. لینک سازی داخلی یکی از فاکتورهای بسیار مهم سئو که شاید بعضی مواقع از سمت سئوکارها بهش کم لطفی میشه. در ادامه با مبحث بک لینک یا لینک سازی خارجی آشنا میشین و الان کاری باهاش ندارم. اما یادتون باشه خیلی وقتا قدرت لینک سازی داخلی درست از هزینه های سنگین بک لینک هم بیشتره.

تعریفی ساده از لینک سازی داخلی

معنی خود کلمه لینک تو دنیای سئو، یعنی شما از طریق لینک کردن یک متن یا تصویر، کاربرت رو هدایت کنی به یک صفحه دیگه. حالا اون صفحه جدید که قراره کاربر واردش بشه، اگر جزو سایت خودت باشه، به اصطلاح شما یک لینک داخلی ساختی و اگر یک صفحه از سایت دیگه‌ای باشه، به اصطلاح لینک خارجی ساختی.

چطوری لینک سازی داخلی کنم؟

ماهیت کلی لینک سازی کمک به کاربره، شما باید سعی کنی با لینک سازی درست و نه صرفا از روی چک لیست سئو، به کاربرت کمک کنی به صفحات مختلف سایتت دسترسی راحتی داشته باشه.

مثال: اگر داخل همین صفحه رو نگاه بکنی، من سعی کردم درباره هر عنوان آموزشی توضیحاتی کلی بدم و شما رو هدایت کنم به صفحه جداگونه‌ای که دربارش داخل سایت داریم. چرا؟ خب این کار هم باعث رضایت بیشتر شما میشه چون محتوای جامع تری میخونید، هم صفحات مختلف من توسط آدما دیده میشن، هم گوگل میتونه متوجه مفهوم صفحات مختلف من بشه و به اون‌ها رتبه بهتری بده.

پس لینک سازی داخلی از هر لحاظ برای شما سود داره. مثلا اگر کاربرت داره یک مقاله از سایت تو درباره آموزش دیجیتال مارکتینگ میخونه، باید سعی کنی مطالبی رو که حول و حوش اون داری رو لابه لای مطلب بهش پیشنهاد بدی تا بیشتر داخل سایتت بمونه و از محتوات استفاده کنه.

چندتا لینک داخل صفحات بسازیم؟

جواب این سوال از نظر یک فرد متخصص سئو: تعداد نداره، بستگی به صفحه داره. هیچ عدد و مقدار ثابتی برای لینک سازی داخلی وجود نداره و نخواهد داشت. هر تعدادی که لازمه بسازید، ممکنه داخل یک صفحه شما 2 تا لینک داشته باشی و ممکنه داخل یک صفحه که مثلا بهترین مدل های کاپشن رو معرفی کردی، به 20 تا محصول لینک بدی. هر دوی اینا درست اند و ضرری برای سئو سایت شما ندارن.

سئو تکنیکال (سئو فنی)

سئو تکنیکال وبسایت یکی از سکوهای پرتاب برای رشد محسوب میشه. اما سئو تکنیکال یعنی چی؟ TECHNICAL SEO که با سئو فنی هم میشناسنش مجموعه ای از اقدامات و استاندارد سازی ها داخل سایته که به موتورهای جستجو کمک کنیم، راحت‌تر و روان‌تر به سایت دسترسی داشته باشن، محتوای سایت رو درک کنن و با ما ارتباط برقرار کنن.

به زبان دیگه وقتی ما داریم روی سئو تکنیکال سایت کار میکنیم، بیشتر میخوایم هوای ربات های خزنده موتور جستجو رو داشته باشیم تا کاربران سایتمون رو. حقیقت موضوع اینه که نسخه‌ی ظاهری سایت ما برای انسان قابل استفاده است. اما ربات که نوعی کامپیوتر محسوب میشه، فقط کد رو درک میکنه و نمیتونه اون درک عمیقی که یک انسان از صفحه وب رو داره، داشته باشه. پس ما با بهبود سئو تکنیکال سایت کمک میکنیم که ربات های موتور جستجو صفحه ما رو بشناسن و بهتر محتواش رو شناسایی کنن.

سئو تکنیکال شامل چه چیزهایی میشه؟

سئو تکنیکال شامل موارد مختلف و متنوعی میشه و بین خیلی از سئو کارها اختلاف هست که فلان چیز جزو تکنیکال هست و فلان چیز نیست. اما خوب من اون مواردی که از نظر خودم فکر میکنم جزو تکنیکال هستن رو براتون خلاصه توضیح میدم و در ادامه هم سعی میکنم برای هر کدوم یک مطلب آموزشی جدا تو ادیب پلاس بزارم.

سئو خارجی (آف پیج سئو)

سئو خارجی یا offpage seo چیه؟

در یک جمله، آف پیج سئو یعنی هر اتفاقی داره بیرون سایتت، تو دنیای وب می‌افته و به سایت تو ربط داره. یعنی چی؟ یعنی مردم چقدر درباره برند تو در وبسایت‌ها، صفحات انجمنی و پرسش و پاسخ حرف میزنن. چقدر وبسایت تو و برندت برای آدم ها قابل اعتماد و معتبره، چقدر از صفحات مختلف وب به سایت تو لینک داده  شده، چقدر داخل شبکه‌های اجتماعی از تو حرف میزنن؟

همه اینها فاکتورهای ارزشیابی تو برای گوگل هستن و اون سعی میکنه از طریق بررسی همیشگی کل دنیای وب، درک کنه که چقدر وبسایت تو ارزشمند و معتبره تا رتبه بهتری بهت بده یا رتبه‌ات رو کاهش بده.

حالا شاید برات سوال شده باشه که خب منه مدیر سایت که به این چیزا دسترسی ندارم، چجوری میتونم سئو خارجی رو کنترلش کنم؟

جواب اینه که قطعا یسری چیزا رو نمیتونی کنترل کنی و برمیگرده به رضایت آدم‌ها از سایت تو. مثلا اگر فروشگاه دیجی کالا یک محصول رو بی کیفیت یا خراب برای مشتری ارسال کنه و اون مشتری بره داخل شبکه اجتماعی یا انجمن های اینترنتی درباره دیجی کالا نظر منفی بده، دیگه کار خاصی از دیجی کالا برنمیاد و برمیگرده به کیفیت خدماتش که باید بهبود داده بشه.

البته این نکته رو بگم، برای ماها که داریم سئو یاد میگیرم و قراره سایت خودمون یا سایت کارفرما رو سئو کنیم، همچین اتفاقاتی به ندرت میفته، چون قطعا تو شروع کار هیچ برندی اونقدر شناخته شده و مطرح نیست که کسی دربارش نظری بده. پس نگران نشید.

برای بهبود آف پیج سایت چیکار کنیم؟

این سوال جواب های مختلفی داره، از تبلیغات متنی و بنری تو سایتها گرفته تا هزینه برای تبلیغات شبکه‌های اجتماعی و فعالیت روی اسم برند و کلی چیزای دیگه. اما متداول ترین کار برای بهبود آف پیج سایت، ساخت بک لینکه.

اگر یادتون باشه تو لینک سازی داخلی توضیح دادم که وقتی به یک سایت دیگه به غیر سایت خودمون لینک میدیم، ما لینک خارجی ساختیم. اما بک لینک دقیقا برعکس این تعریفه، یعنی وقتی سایت دیگه ای به غیر از سایت خودمون به ما لینک میده، در واقع ما بک لینک دریافت کردیم.

هر چقدر تعداد سایت هایی که به ما لینک دادن بیشتر بشه، اعتماد گوگل به ما بیشتر جلب میشه و رتبه‌های مارو بهبود میده. البته فاکتور کیفیت بک لینک‌ها حتی از تعدادشون هم مهم تره. یعنی اینکه از چه سایتی به چه شکلی لینک میگیرم، مهمه. مفصل‌تر تو مقاله آموزشی سئو خارجی درباره بک لینک صحبت کردم که پیشنهاد میکنم، مطالعه‌اش کنید.

بدون آف پیج هم میشه سئو کرد؟

هم بله هم خیر. بستگی داره تو چه کیوردی و با چه سایت‌هایی دارید رقابت میکنید.

مثلا اگر شما بخوای تو کلمه “خرید بلیط هواپیما” بیای جزو نتایج صفحه یک، قطعا و حتما به بک لینک به شدت زیادی احتیاج داری. چرا؟ چون رقبات تو اون حوزه خیلی پیش گوگل قدمت دارن و معتبر هستن. پس گوگل به راحتی به تو فرصت اومدن تو نتایج بالا رو نمیده، مگر اینکه بهش ثابت کنی حق اون رتبه رو داری.

اما برعکس، مثلا اگر بخوای تو کلمه “بهترین صندلی مسافرتی” بیای جزو رتبه های برتر گوگل، کار سختی نداری و با نوشتن یک محتوای جامع و خوب + لینک سازی داخلی، بدون نیاز به ساخت بک لینک میتونی در عرض چند هفته یا چندماه رتبه بگیری.

واژه نامه (دیکشنری) سئو

آشنایی با اصطلاحات سئویی جز واجباته

قبل از اینکه پا به عرصه سئو بزاری، باید یکم کلمات و واژه های سئویی رو یاد بگیری. ببین دوست من یادگیری سئو اصلا به این صفحه از ادیب پلاس ختم نمیشه. حتی به همه سایت های دیگه که تو صفحه اول و دوم سرپ هستن هم ختم نمیشه. بلکه یک سئوکار واقعی و حرفه‌ای هر روز و هر هفته در حال آموزش دیدن و آپدیت کردن خودشه.

لازمه آموزش دیدن از منابع مختلف فارسی و انگلیسی اینه که شما یسری اصول و بیس رو بلد باشی. یک درصدی از این اصول میشه همین کلمات و اصطلاحات سئویی که میخوایم بهشون بپردازیم.

واژه نامه سئو

اگر بخوام شروع کنم و از الف تا ی واژگان کاربردی سئو رو براتون با توضیحاتش بگم حجم خیلی زیاد و خسته کننده ای از محتوا رو باید این جا قرار بدم. پس بعضی‌هاشو براتون میزارم و اگر به این موضوع علاقه دارین پیشنهاد میدم به صفحه واژه نامه سئو که داخل سایت داریم، مراجعه کنید تا بیشتر یادبگیرین.

  • Algorithm – الگوریتم

در دنیای سئو به برنامه های پیچیده کامپیوتری که محسابات انجام میدهند الگوریتم گفته میشود. موتور جستجوی گوگل برای رتبه بندی سایت ها از الگوریتم های بسیار متنوع و متعدد استفاده میکند.

  • Anchor Text – متن لنگر

به کلمه یا جمله‌ای گفته میشود که داخل تگ a قرار میگیرد و با آن کلمه به صفحه‌ای لینک داده میشود. در واقع وقتی کاربر روی آن کلمه کلیک کند به صفحه دیگری در وب منتقل خواهد شد. انکر تکست برای سئو داخلی صفحه شما بسیار مهم است.

  • Backlink – بک لینک

لینکی که از سایتی به غیر از سایت خودتان به سایت شما داده شود و کاربر با کلیک روی آن به صفحه‌ای از سایت شما منتقل شود.

  • Black Hat SEO – سئو کلاه سیاه

به کلیه روش‌ها و راهکارهای سئویی که برای رشد در نتایج سرچ مورد استفاده قرار میگیرد اما از نظر گوگل و موتورهای جستجو این روش ها خطا محسوب میشود سئو کلاه سیاه میگویند. استفاده بیش از حد از این روش ها موجب پنالتی و جریمه شدن صفحات سایت شما میشود.

  • Canonical Rel / Canonical Tag – تگ کنونیکال

تگی HTML حاوی یک آدرس بخصوص که داخلش قرار میگیرد و این کد داخل سورس صفحه قرار میگیرد تا به ربات های موتور جستجو بفهماند، این صفحه شبیه یا تکرار محتوای صفحه‌ای است که آدرسش داخل تگ قرار گرفته. این موضوع کمک میکند تا اگر دو صفحه با محتوای شبیه به هم دارید، موتورهای جستجو را گیج نکنید که کدام اصل کاری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید