آموزش سئو محتوا

آموزش سئو محتوا (Content SEO)

بعد از اینکه شما تحقیق کلمه کلیدی انجام میدین، باید شروع کنید محتواهاتون رو تولید کنید. اما نکته بعدی اینه که محتواهای شما باید برای بارگذاری روی سایت سئو بشن و به اصطلاح سئو محتوا کنید تا بتونید بهترین نتیجه رو بگیرین. تو این صفحه قراره یادبگیرین، چه اصولی برای سئو کردن یک محتوا داخل سایت لازمه.

()

سئو محتوا یعنی چی؟

فرض کنید شخصی که متخصص نجاری و مثلا 40 سال نجار بوده، یک کتاب نوشته و داخلش تجربه یک عمر کار تو حوزه نجاری رو گفته. قطعا این کتاب خیلی ارزشمنده و میتونه به آدم های زیادی کمک کنه تا تو کار نجاری موفق بشن. اما یک مشکلی وجود داره، این کتاب با جوهر سفید روی کاغد سفید نوشته شده!

به نظر شما همچین کتابی اصلا برای کسی قابل استفاده است؟! قطعا نه.

تو دنیای SEO اگر بهترین محتواهای دنیا هم توسط شما تولید بشن که خط به خطش رو با تجربه و تخصص خودتون نوشتین، اما اونارو سئو نکرده باشید یا به اصطلاح سئو محتوا نشده باشن، شانس کمی برای رتبه گرفتن دارن و یجورایی زحمات شما حیف میشن.

سئو محتوا یعنی ما یادبگیریم یکسری اصول سئویی رو، روی محتوامون پیاده سازی کنیم تا اون صفحه در درجه اول برای کاربر مفید و قابل استفاده بشه و در درجه دوم جناب گوگل هم بتونه محتوای صفحه رو به خوبی شناسایی کنه و بهش رتبه بده.

البته، بدون سئو محتوا هم میشه!

بله. درست شنیدید. بدون سئو محتوا هم میشه رتبه گرفت. اما در دو حالت:

  • 1- سایت شما انقدر قدمت و اعتبار داره و برند شده که گوگل بهش اعتماد داره و به راحتی هر محتوایی که داخلش بنویسید رو رتبه میده.
  • 2- کیورد شما انقدر بی رقابته که هر متن آبکی بنویسی داخلش رتبه میگیری. مثلا اگر من همین امروز یک سایت تو حوزه فروش لوازم التحریر بسازم و یک صفحه خاص با کیورد “خرید مدادرنگی 12 عددی مدل فلان در تهران” داخلش ایجاد کنم. همین که چهار خط متن داخل صفحه بزارم، احتمالا تا چند هفته بعد با اون کلمه صفحه یک هستم. البته این کاملا مثال بود. خواستم مفهوم رو بهتون منتقل کنم.

پس اگر کیوردای شما جزو این دوتا دسته است، سئو محتوا نکنید هم اکیه. اما برعکس اگر حوزه فعالیتتون پر رقابته و یا سایت تازه کاری دارید که اعتبار آنچنانی هم پیش گوگل نداره. قطعا و حتما به سئو محتوا نیاز دارین.

قدم اول تولید اصولی محتوا است

من از این جابه بعد درباره سایتی صحبت میکنم که صفر کیلومتر و میخواد شروع کنه به سئو کردن.

نکته: اگر سایتی به شما سپرده شده که قبلا روش سئو شده یا تولید محتوا انجام شده، باید به عنوان قدم اول هرس محتوا کنید، یعنی دونه دونه صفحات رو چک کنید و اونایی که اضافی هستن رو یا حذف یا ریدایرکت کنید. همچنین صفحاتی که نیاز به آپدیت دارن، آپدیت محتوایی انجام بدین. سعی میکنم در آینده مقاله ای جدا درباره هرس محتوا تولید کنم.

خب شما برای یک سایت صفر کیلومتر قاعدتا باید اول تحقیق کلمه کلیدی کرده باشین. من خیلی دربارش حرف نمیزنم چون قراره در این صفحه فقط درباره “سئو محتوا” صحبت کنیم. میتونید روی لینک کلیک کنید و به طور کامل کیورد ریسرچ یا تحقیق کلمه کلیدی در سئو رو یادبگیرین.

خودم بنویسم یا بدم بنویسن؟!

جواب این سوال مثل کلی سوالای دیگه تو دنیای سئو میشه: بستگی داره.

تو این شرایط خودت بنویسی بهتره:

  1. قراره روی سایت خودت کار کنی
  2. وقت کافی برای نوشتن داری
  3. تخصص کافی و لازم رو تو اون حوزه خاص برای نوشتن داری
  4. وسواس داری و هر چیزی رو به عنوان محتوا قبول نداری
  5. شرایط هزینه کردن برای نویسنده رو نداری

تو این شرایط هم بدی برات بنویسن بهتره:

  1. چند پروژه سئو رو همزمان داری پیش میبری
  2. وقت کافی برای نوشتن نداری
  3. تخصص کافی و لازم برای نوشتن تو اون حوزه خاص رو نداری و اگر بخوای با تحقیق و سرچ بنویسی هیچ فرقی با حالتی که نویسنده مینویسه نداره

من برای محتوای ادیب پلاس چیکار میکنم

در حال حاضر که دارم این مقاله رو براتون مینویسم، بهمن ماه 1402 هستیم و من 2-3 نفر نیروی دورکار نویسنده برای پروژه های سئوم دارم. اما برای ادیب پلاس برنامه‌ای که دارم اینه: محتوای صفحات مهم و تارگت مثل آموزش سئو، آموزش تحقیق کلمه کلیدی، همین صفحه: آموزش سئو محتوا و… یسری از اینارو نقطه به نقطه خودم مینویسم.

چرا؟ چون تخصصش رو دارم و مطمئنم بهترین نویسنده دنیا هم مثل خودم نمیتونه کارو دربیاره. همچنین این قضیه هم احترام به کاربر محسوب میشه و شما وقتی مطالعه میکنید از لحن گفتار خودمونی که دارم متوجه میشید که این کار یک نویسنده که هیچ درک خاصی از سئو نداره نیست. از اون طرف به سئو ادیب پلاس هم خیلی کمک میکنه، چون دارم محتوایی رو تحویل گوگل میدم که یک خطش هم هیچ جای دیگه پیدا نمیکنه، پس مجبوره که بهم رتبه بده😀.

اما به غیر از صفحات تارگت خب ما تو ادیب پلاس روی بلاگ هم کار میکنیم. یعنی در واقع مجبوریم یسری لانگ تیل و کیوردهای کلیشه‌ای سئو هم پوشش بدیم. مثل “سئو چیست” یا “ریدایرکت چیست”. برای این موارد من از نویسنده ها کمک میگیرم و البته بعد از اینکه متن رو تحویل من میدن، خودم دوباره ویراستاری میکنم و اگر نیاز باشه حذف و اضافه میکنم و بعد روی سایت منتشر میکنم.

اما خب برعکس پروژه هایی که دارم سئو شون رو انجام میدم هر کدوم تو یک حوزه هستن، هر کدوم یک نوع سبک محتوا میخوان و من اصلا حتی اگر بخوام که واقعیتش رو بخواین نمیخوام. تایم این کار رو ندارم و نمیتونم بشینم انقدر محتوا تولید کنم. پس از نویسنده هام کمک میگیرم.

شما برای تولید محتوا چیکار بکنید بهتره؟

به نظر من اگر پروژه هایی دارید سئو میکنید که سایت برای کارفرما است و تخصص خاصی توش ندارین، از یک نویسنده کمک بگیرید تا براتون بنویسه. به دو شکل میتونید این کارو انجام بدین:

1- همکاری با نویسنده ها به طور مستقیم و دورکاری

پیدا کردن نویسنده خیلی کار سختی نیست. شما از آسون ترین شکلش یعنی آگهی استخدام گذاشتن تو دیوار میتونید شروع کنید تا یک پله حرفه‌ای تر کمک گرفتن از سایت هایی مثل کارلنسر یا پونیشا که مخصوص همکاری با فریلنسرها هستن. من خودم کارلنسر رو ترجیه میدم بر اساس تجربه ام.

پروسه‌اش به این شکله که شما وارد سایت میشی، به عنوان کارفرما ثبت نام میکنی، یک پروژه تعریف میکنی و توضیحاتی داخلش مینویسی، یسری نویسنده با رزومه ها و سطوح مختلف میان روی پروژه ات درخواست ارسال میکنن و تو میتونی با بررسی رزومه هاشون و نظرات کارفرماهای قبلی، یکی یا چندنفر رو انتخاب و باهاشون کارکنی.

2- همکاری با نویسنده ها به طور غیرمستقیم از طریق پلتفرم های خدماتی

استفاده از سایت های خدمات دهنده تولید محتوا مثل رایامارکتینگ، الوکانتنت و نردبان که در واقع بستری رو فراهم کردن تا شما با یک واسطه به نویسنده وصل میشی، درخواست تولید محتوا میدی و محتوات رو تحویل میگیری. نکته مثبت این پلتفرم ها اینه که یسری آدم متخصص روی کار این نویسنده ها نظارت دارن تا از لحاظ کیفیت، کپی نبودن، رعایت اصول نگارش و… محتوای خوبی تحویل شما بشه.

پس انتخاب با شما که از کدوم روش استفاده کنید. حالت اول معمولا کم هزینه تر درمیاد ولی بار، بررسی محتوا از لحاظ های مختلف کمی و کیفی به عهده خودتونه. حالت دوم یکم پرهزینه تر درمیاد ولی خیال شما از لحاظ کیفیت محتواها یکم راحت تره.

نظرت درباره محتوا چیه؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بده

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید