واژه نامه اصطلاحات سئویی
در این صفحه از وبسایت ادیب پلاس، شما میتوانید آرشیو کاملی از کلمات و اصطلاحات سئویی را پیدا کنید و مفهوم آن را یاد بگیرید. این کلمات با توجه به حروف الفبا انگلیسی ترتیب بندی شدند و با کلیک روی حرف مدنظر میتوانید کلمه مورد نظر خود را پیدا کنید. سعی میشود تا محتوای صفحه به طور مداوم بروز و تکمیل تر شود. اگر کلمه یا اصطلاحی که مدنظر شما بود را پیدا نکردید، حتما در قسمت نظرات این صفحه مطرح کنید تا آن را اضافه کنیم.
A
Anchor text (انکر تکست)
متن لنگر یا متن لینک، عبارتی که درون یک لینک قرار میگیرد و به طور معمول با یک رنگ متفاوت به نسبت بقیه محتوا نمایش داده میشود. کاربر قادر است تا روی آن متن کلیک کند و به صفحه دیگری هدایت شود. یکی از مهم ترین موارد در نگاه موتورهای جستجو انکر تکست است و با آن شما قادر هستید مفهوم اصلی صفحه مقصد را به ربات موتور جستجو منتقل کنید. متداول است که در سئو داخلی، انکر تکست کلمه کلیدی اصلی یا عبارتی که کلمه کلیدی صفحه مقصد در آن وجود دارد باشد.
Ahrefs
وبسایت ahrefs یک وبسایت قدمت دار و پر مخاطب در حوزه سئو و خدمات سئو. در بلاگ آموزشی این وبسایت مطالب مفصل و تخصصی در حوزه سئو خواهید دید. همچنین ابزارهای مختلف رایگان و پولی سئو ارائه میدهد. یکی از معروف ترین های آنها ابزار ahrefs webmaster tools است که تقریبا رایگان است و موارد مختلفی مثل اشکالات تکنیکالی، وضعیت سئو داخلی و بک لینک های شما را با آمار دقیق نمایش میدهد. البته برای استفاده از این ابزار باید سرچ کنسول وبسایت مدنظر را در اختیار ahrefs بگذارید.
AJAX (ایجکس)
AJAX مخفف Asynchronous JavaScript And XML است. با کمک ایجکس که توسط زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت نوشته میشود میتوان محتوای قسمتی از صفحه را بدون لود مجدد کامل آن صفحه تغییر داد. این موضوع باعث میشود تا کاربر سریع تر به مقصود خود برسد و تجربه بهتری از استفاده سایت شما داشته باشد. برای مثال در وردپرس شما میتوانید با ایجکس محصولاتی که کاربر به سبد خرید خود اضافه میکند را نمایش دهید بودن آن که لازم باشد صفحه مجدد لود شود.
ایجکس یک زبان برنامه نویسی نیست. AJAX فقط از ترکیبی از موارد زیر استفاده می کند: یک شی XMLHttpRequest داخلی در مرورگر (برای درخواست داده از یک وب سرور) جاوا اسکریپت و HTML DOM (برای نمایش یا استفاده از داده ها).
Algorithm (الگوریتم)
الگوریتم در لغت به معنای تعریف قدم به قدم یک عملیات است. میتوانیم بگوییم الگوریتم ها مجموعه ای از فرآیند ها است که به کمک آنها میتوانیم محاسبات پیچیده یا پردازش داده ها را انجام دهیم.
گوگل برای بررسی بهینه بودن سایت ها، رتبه دادن به آنها و تصمیم گیری برای اینکه در نتیجه سرچ هر کلمه به ترتیب کدم سایت ها را نشان دهد از الگوریتم های مختلفی استفاده میکند؛ مثل الگوریتم های پنگوئن، الگوریتم مرغ مگس خوار، الگوریتم مدیک (Medic) و…
Alternate text (تگ alt یا متن جایگزین در وردپرس)
Alt مخفف کلمه Alternate است که در html از آن به عنوان یک ویژگی برای تگ های image استفاده میکنیم و در وردپرس آن را به عنوان متن جایگزین میشناسیم. این متن، جایگزینی برای تصویر است تا محتوای تصویر را به صورت خلاصه برای موتورهای جست و جو توضیح دهد. البته که با پیشرفت چشم گیر گوگل این موضوع مسخره است که غولی مثل گوگل نتواند از روی خود عکس مفهوم و محتوای آن را متوجه شود اما در هر صورت این متن جایگزین میتواند کمکی به آن کند.
در برخی موارد هم که سرعت اینترنت کاربر مشکل دارد یا صفحه به هر دلیلی لود 100 درصد نمیشود، به جای تصاویر در صفحه، متون نوشته شده شما در قسمت alt به کاربر نمایش داده میشود.
B
Black Hat SEO (سئوی کلاه سیاه)
سئو کلاه سیاه کلیه روش ها و اقداماتی است که روی وبسایت پیاده سازی میشود تا شما در نتایج جستجو سریع تر و آسان تر بالا بیایید. این اقدامات به طور کلی از نظر گوگل رد شده و مورد تایید آن نیست. ممکن است در برخی موارد وبسایت شما با انجام این فعالیت ها مورد جریمه یا پنالتی گوگل قرار بگیرید. انجام این فعالیت ها به هیچ وجه به شما توصیه نمیشود زیرا الگوریتم های گوگل هر روز در حالت آپدیت هستند و راحت تر اقدامات به این شکل را شناسایی میکنند.
Backlink (بک لینک)
بک لینک به هر نوع لینکی گفته میشود که از یک وبسایت دیگر به وبسایت ما داده میشود. این فاکتور به شدت در رتبه بندی سئو و افزایش اعتبار شما نزد موتورهای جستجو موثر است. هر چقدر تعداد وبسایت های بیشتری به شما لینک بدهند. اعتبار دامنه شما و البته نتایج سئو شما هم رشد میکند. البته که کیفیت و مرتبط بودن وبسایت های لینک دهنده مهم است و هر نوع بک لینکی مورد تایید گوگل نیست. جالب است بدانید که به طور کلی خرید و یا اجاره کردن بک لینک به هر شکل و نوعی از سمت خود مالک سایت، سئو کلاه سیاه است و باید با احتیاط زیادی آن را انجام دهد.
Bounce Rate (بانس ریت یا نرخ پرش)
بانس ریت یا نرخ پرش به طور معمول درصد کاربرانی است که بعد از دیدن یک صفحه از سایت خارج میشوند و نشاندهنده جذابیت سایت برای بازدیدکننده است. هر چه درصد بانس ریت کمتر باشد بهتر است. این موضوع زمانی اتفاق می افتد که شما محتوایی که کاربر به خاطرش وارد صفحه شما شده را در اختیارش نگذاشتید. یا محتوای شما ناقص و اشتباه است. یا ممکن است در مواردی سایت شما مشکلات فنی داشته باشد مثل سرعت لود طولانی یا عدم لود صحیح محتوای صفحه.
اگر گوگل تشخیص دهد که بانس ریت صفحه ای از سایت شما بیش از حد است به احتمال زیاد در نتایج سئو خود نزول پیدا میکنید و باید سعی کنید تا با بهتر کردن محتوای خود این موضوع را رفع کنید.
Breadcrumbs (نان ریزه - مسیر صفحه)
برد کرامپ به مسیر صفحه ای که کاربر در حال حاضر در آن قرار دارد اشاره دارد. در اغلب موارد در بالای صفحه قرار میگیرد و کمک میکند تا کاربر بداند در حال حاضر کجاست و اگر بخواهد به یک پله قبل برگردد باید وارد کدام صفحه شود. برای مثال کاربر در حال مشاهده صفحه محصول گوشی آیفون 15 است. حالا میخواهد به دسته بندی گوشی آیفون برود و کل محصولات را مشاهده کند. برد کرامپ اینجا به کاربر کمک میکند.
امروز با آپدیت های اخیر گوگل فعال بودن نان ریزه یا بردکرامپ یکی از فاکتورهای سئو محسوب میشود و باعث بهبود تجربه کاربری خواهد شد. این موضوع در سایت های وردپرسی با افزونه یا تغییر تنظیمات قالب، فعال خواهد شد و در سایت های کدنویسی اختصاصی هم با کمک گرفتن از برنامه نویس پیاده سازی خواهد شد.
BackRub (بک راب: اسم اولیه گوگل)
نام اولیه گوگل است. زمانی که گوگل پروژه تحقیقاتی لری پیج و سرگی برین بود، در سال 1996 نام آن را BackRub گذاشتند. علت این نامگذاری این بود که بک راب تمرکز زیادی روی تجزیه و تحلیل بک لینک داشت. در آینده ای نزدیک یعنی تاریخ ۱۵ سپتامبر ۱۹۹۷ هم دامنه google.com ثبت شد.
Bing (بینگ: موتور جستجوی مایکروسافت)
نام موتور جستجوی متعلق به مایکروسافت که بعد از گوگل جزو موتورهای بسیار محبوب است. اما به هر حال از لحاظ قدرتمندی و درصد سرچ هایی که در آن اتفاق می افتد، به گرد پای گوگل هم نمیرسد.
در فوریه ۲۰۲۳ مایکروسافت اعلام کرد از هوش مصنوعی چتجیپیتی در موتور جستجوی خود استفاده خواهد کرد. حالا هرکسی می تواند با استفاده از مرورگر اج با هوش مصنوعی بینگ ادغام شده با ChatGPT صحبت کند. مایکروسافت همینطور این هوش مصنوعی را به Dall-E هم مجهز کرد.
Blog (بلاگ، وبلاگ)
بلاگ ها نوعی از وب سایت ها هستند که در آنها به صورت متن، صوتی، تصویری و… محتوا تولید میشود. البته در دنیای سئو بلاگ به قسمتی از هر وبسایتی گفته میشود که به مطالب آموزشی حوزه خود میپردازد.
به جرئت میتوان گفت در سال 2024 اگر سایتی میخواهد در کلمات کلیدی موردنظر رتبه کسب کند باید مطالب آموزشی و سوالات مختلف کاربران خود را حول و حوش حوزه فعالیتش پوشش دهد.
C
CTR / Clickthrough rate (نرخ کلیک)
CTR یا نرخ کلیک اصطلاحی است که تعداد کلیک های دریافتی تبلیغ، ویدیو، بنر، ایمیل و یا یک صفحه از سایت شما را بعد از نمایش به کاربر، نشان میدهد. در واقع تعداد کلیک دریافتی تقسیم بر تعداد دفعاتی که صفحه شما نشان داده شده، مساوی است با نرخ کلیک. به عنوان مثال، اگر شما 5 کلیک و 100 نمایش داشته باشید، CTR شما 5٪ خواهد بود.
این موضوع یکی از معیارهای سنجش وضعیت رشد یا نزول سئو یک صفحه است. در بخش پرفورمنس سرچ کنسول هم قسمتی با نام average CTR داریم که نرخ کلیک هر صفحه را به شما نمایش میدهد.
Cache (کَش)
سیستم کش یکی از کاربردی ترین موارد برای افزایش سرعت لود وبسایت ها است. به عنوان یک سئوکار شما باید با آن آشنا باشید. در یک جمله این سیستم در وبسایت باعث میشود تا برخی از اطلاعات مثل عکس، ویدیو، فایل های کدنویسی css – js، ذخیره شوند و برای بار بعدی که قرار است کاربر صفحهای را باز کند نیازی به دانلود مجدد آنها از سرور نباشد و سرعت لود بهتری را تجربه کند. قبلا در مقالهای جامع من درباره استفاده از کش برای افزایش سرعت لود صحبت کردم که پیشنهاد میکنم آن را مطالعه کنید.
Cannibalization (کنیبالیزیشن)
فرض کنید دو صفحه در یک وبسایت دارید:
- یکی با عنوان خرید گوشی موبایل که لیستی از گوشی ها در آن وجود دارد.
- یکی با عنوان راهنمای خرید گوشی که توضیحاتی درباره اینکه چه گوشی انتخاب کنیم در آن وجود دارد.
اما یک اتفاق بد افتاده! وقتی سرچ میکنیم خرید گوشی موبایل، گوگل هم صفحه خرید و هم صفحه راهنمای سایت ما را نمایش میدهد! اینجاست که میگوییم کنیبال اتفاق افتاده است.
اگر کلمه انگلیسی کنیبالیزیشن را در گوگل ترجمه کنید به کلمه آدم خواری میرسید. در واقع برای همین در سئو از این کلمه استفاده میشود، صفحه ای از سایت ما به جان صفحه دیگری افتاده و در حال خوردن رتبه و اعتبار آن است. این اتفاق زمانی میفتد که:
- مفهوم کلی صفحات (محتوا) خیلی نزدیک باشند
- پروسه سئوی انجام شده روی صفحات به اندازهای درست نباشد تا گوگل مفهوم هر صفحه را کامل تشخیص دهد.
Canonical Rel / Canonical Tag - تگ کنونیکال
تگی HTML حاوی یک آدرس بخصوص که داخل سورس صفحه قرار میگیرد تا به ربات های موتور جستجو بفهماند، این صفحه شبیه یا تکرار محتوای صفحهای است که آدرسش داخل تگ قرار گرفته. این موضوع کمک میکند تا اگر دو صفحه با محتوای شبیه به هم دارید، موتورهای جستجو را گیج نکنید که کدام اصل کاری است.
D
Domain Authority (اعتبار دامنه)
اعتبار دامنه یا دامین آتوریتی یک مقدار عددی است که البته به نظر من نیست! اگر با ابزارهای مختلف مثل moz و… کار کرده باشید، مشاهده کردید که عددی تحت عنوان DA و PA به شما نمایش میدهند. از آنجایی که سروکار ما با گوگل است پس نباید خیلی به اعداد و ارقام ابزارها توجه کنیم. نظر شخصی من این است که دامین آتوریتی وجود دارد اما آن عددی نیست که ابزارهای غیررسمی به ما نشان میدهند. بلکه مقداری است که پیش گوگل محفوظ است و با فاکتورهایی مثل کیفیت بک لینک ها، عمر دامنه، سوشال سیگنال و یوزر سیگنال تقویت یا تضعیف میشود.
1 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
Wow Thanks for this thread i find it hard to obtain great data out there when it comes to this material thank for the information website