آموزش سئو داخلی (آن پیج سئو)
همیشه این رو شنیدیم که اساتید و باتجربه های سئو میگن، سئو وبسایت به دو بخش آف پیج و آن پیج تقسیم میشه. که هر کدوم از اونها خودشون کلی زیر شاخه دارن. داخل این صفحه من هرچی که درباره سئو داخلی یا on page seo بلدم رو باهاتون به اشتراک میزارم. سئو داخلی یعنی هر اقدام ریز و درشتی که شما داخل سایتت در راستای ارتقا سئو و رتبه انجام بدی.
هر اقدام کوچیک و بزرگی که در جهت بهبود سئو داره داخل سایت انجام میشه یعنی سئو داخلی.
سئو داخلی چقدر مهمه؟
شما برای اینکه سایت با کیفیت و قدرتمندی داشته باشی، باید چند قسمت مختلف رو پوشش بدی. اگر بخوایم خیلی کلی این قسمت هارو تقسیم بندی کنیم، میتونیم به دو قسمت سئو داخلی و سئو خارجی اشاره کنیم. این دو خودشون صدها زیر شاخه دارن که فعلا به اونا نمیپردازم. اما به جرعت میتونم بگم بخش اعظمی از فاکتورهای رتبه بندی گوگل مربوط به همین سئو داخلی میشه.
شما هر چقدر هم که سوشال سیگنال قوی، بک لینک های متعدد از دامین های متفاوت و… که شامل سئو خارجی میشن داشته باشی. اما سئو داخلی رو (هر کاری که باید داخل سایت انجام بشه برای تجربه کاربری بهتر) درست پیاده نکرده باشی، نمیتونی نتیجه بگیری.
حتی در بعضی موارد شما اگر سئو داخلی قوی داشته باشی، میتونی بدون یک بک لینک دستی یا یک ریال خرج برای رپورتاژ به نتایج یک تا سه گوگل برسی. اما برعکس زمانی هم هست که بهترین محتوای روی کره زمین رو نوشتی و از نظر خودت باید گوگل برای محتوات ارزش قائل بشه و اون رو بیاره لینک یک، اما هر چقدر صبر میکنی این اتفاق نمی افته! چون سئو آن پیج ضعیفی داری. پس خیلی جدیش بگیر.
از کی سئو داخلی رو شروع کنم؟
شاید درباره آف پیج شنیده باشین که مثلا از فلان ماه باید شروع کنی به بک لینک ساختن و توضیحات و شک و شبه هایی که هست. اما سئو داخلی اینطور نیست، اتفاقا برعکس شما باید از روز اولی که سایت خامه و اصلا شروع نکرده به کار حواست به سئو داخلیش باشه و همچنین در کل طول مسیر سئو هم فاکتورهای ON PAGE SEO رو رعایت کنی.
برای انجام سئو داخلی باید چیکار کنم؟
سئو داخلی فاکتورها و موارد زیادی رو شامل میشه که هر کدوم نیاز به بررسی و اجرا کردن داخل سایت دارن. فرقی نمیکنه یک سایت تازه تاسیس یا 5 سال سابقه داره. شما وقتی به عنوان سئوکار یا متخصص سئو یک پروژه رو به عهده میگیری باید تمامی این موارد رو بررسی و حل کنی.
فاکتورهای سئو داخلی دو دسته هستن
- دسته اول: اجرایی کردنشون نیاز به دانش فنی و کدنویسی داره و با پیاده سازی یکباره، نیازی به انجام مداوم ندارن. البته باید چند هفته یا چند ماه یکبار بررسی بشن تا از صحت عملکرد اونها مطمئن باشیم.
نحوه پیاده سازی: در حالت ایده ال شما باید درخواستت رو به تیم کدنویسی و فنی مجموعه بسپارین تا پیاده سازی بشه. یا در صورتی که کسب و کار یا شرکت کوچیک محسوب میشه شما باید از یک برنامه نویس فریلنسر کمک بگیری تا برات اون موارد رو انجام بده.
- دسته دوم: اجرایی کردنشون نیازی به دانش فنی ندارد و باید در طی مسیر سئو همیشه و مداوم حواست باشه که رعایت بشن و از چهارچوب خارج نشن.
نحوه پیاده سازی: در حالت ایده آل شما این موارد رو به نفری که مسئول بارگذاری محتوا یا به طور کلی مسئول سئو آن پیج هست، میسپاری و خودت روی اون نظارت داری. یا در صورتی که سئو یک سایت یا بیزینس کوچیک رو به عهده گرفتی و همه کاره خودت هستی، باید زحمت همه موارد رو خودت بکشی.
1- حواست به آدرس ها باشه!
به قول یکی از اساتید سئو، هر url یا صفحه مثل یک حرفه که از دهان یک آدم بیرون میاد. پس حواست به حرفی که میزنی باشه (به قول عامیانه حرف دهنتو بفهم). بنظرم این جمله واقعا درسته و خیلی مهمه. حالا ما تو این قسمت میخوایم به پایه ای ترین چیز ممکن که هر صفحه داره بپردازیم. آدرس صفحه یا URL. خیلی مهمه که شما از آدرس های درست استفاده کنی و یسری اصول رو داخلش رعایت کنی. چندتا نکته مهم درباره انتخاب آدرس صفحات بهتون میگم.
گوگل اعتقاد داره آدرسی یا URL ای استاندارده که توسط کاربر قابل فهم باشه.
ترجیحا آدرس صفحات انگلیسی باشن
بهتره که از آدرس های انگلیسی به جای فارسی استفاده کنید. علتش هم دوتا چیزه، یکی اینکه ربات موتور جستجو راحت تر معنی کلمات انگلیسی و مفهوم یک URL انگلیسی رو میفهمه. دوما هم اینکه URL فارسی به خودی خود برای مرورگر قابل فهم نیست. اون رو به یسری کد تبدیل میکنه و خیلی چیز هچل هفتی ازش میسازه. مثال: اگر یک صفحه داشته باشی با این آدرس
https://adibplus.com/علیرضا-ادیب
برای مرورگر و البته کاربران تو اگر لینک صفحه رو جایی قرار بدی تبدیل میشه به این:
https://adibplus.com/%D8%B9%D9%84%DB%8C%D8%B1%D8%B6%D8%A7-%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D8%A8
یک اشتباه دیگه استفاده از فینگیلیش در آدرس ها است. مثلا یک صفحه خرید گوشی دارم و بیام آدرسش رو بزارم a.com/kharid-gooshi. این هم کار اشتباه و غیر اصولی محسوب میشه.
آدرس صفحه رو مختصر و مفید انتخاب کن
ترجیحا تا جای ممکن URL های کوتاهی داشته باشید. در کل گوگل خیلی از آدرس های طولانی خوشش نمیاد و ترجیح میده URL شما کوتاه باشه. مثال: اگر یک صفحه برای فروش لوازم خانگی سامسونگ در تهران داری به جای اینکه URL صفحه رو https://a.com/category-samsung/Selling-Samsung-home-appliances-in-Tehran بزاری. بهینه تر عمل کن و اون رو به https://a.com/Samsung-home-appliances-in-Tehran تبدیل کن. البته این یک مثال و صرفا برای درک بهتر گفته شده. در ادامه موارد دیگه ای رو هم میگم که باید رعایت کنید.
آدرس صفحه رو معنی دار انتخاب کن
یکی از نکات خیلی مهم هم معنی دار بودن و مرتبط بودن آدرس صفحه به محتوای صفحه است. مثال: شما یک صفحه درباره خرید گوشی داری. نباید بیای URL صفحه رو a.com/2345asfs بزاری یا بدتر از اون چیزی رو بزاری که ربطی بهش نداره. بهتره که بیای URL رو مرتبط با محتوای صفحه انتخاب کنی. در این مثال میتونیم آدرس صفحه رو a.com/buy-mobile قرار بدیم.
ترجیحا از حروف اضافه و پارامترهای بی معنی استفاده نکن
حروف اضافه در فارسی مثل از، به، در، برای و… و در انگلیسی مثل for، is، a و… که بهتره تو URL ها ازشون استفاده نکنید. همچنین یسری پارامترهای داینامیک سازی صفحات هستن که URL های شما رو زشت و طولانی میکنن. مثال: https://adibplus.com/wp-admin/admin.php?page=us-theme
این آدرس از نظر گوگل استاندارد نیست و بهتره تا جای ممکن همچین مواردی مثل @ و ؟ و ! و… رو استفاده نکنید. البته در برخی موارد این پارامترها اتوماتیک ساخته میشن مثل فیلترهای ووکامرسی که توی وردپرس داریم و وقتی ازشون استفاده میکنیم آدرس صفحه یک چیز عجیب غریب میشه که بهتره در این مواقع توسط فایل robots.txt اونارو از دسترس ربات های موتور جستجو خارج کنید.
حواست به کوچک یا بزرگ بودن حروف باشه
حتما به این نکته دقت کنید که برخی مواقع ربات موتور جستجو یا سرور شما این دو آدرس رو متفاوت میشناسه. در نتیجه یک صفحه که اصلا وجود خارجی نداره از سایت شما شناسایی میشه و تبدیل به 404 میشه.
adibplus.com/seo-tutorial/on-page-seo/
adibplus.com/SEO-TUTORIAL/ON-PAGE-SEO/
پس ترجیحا از حروف کوچیک استفاده کنید.
اگر سایتتون وردپرسی پیشنهاد میکنم حتما مقاله پیوندهای یکتا وردپرس رو که قبلا درباره پیوندهای یکتا وردپرس به طور جامع نوشتم مطالعه کن.