هرس محتوا چیست و چگونه انجام میشود؟ آموزش عملی با ویدیو

نظرت درباره محتوا چیه؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بده

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

هرس محتوا چیست و چگونه انجام میشود؟ آموزش عملی با ویدیو

content pruning

 

مفهوم هرس محتوافرآیندی استراتژیک برای شناسایی، به‌ روز رسانی، ادغام یا حذف محتوای نامناسب از وب سایت
اهمیت هرس محتوابهبود تجربه کاربری، بهبود رتبه سئو، کاهش هزینه‌ها، بهبود آتوریتی سایت
محتواهای قابل هرستاریخ انتشار قدیمی، کیفیت پایین، عدم ارتباط با موضوع سایت
گام‌های هرس محتواجمع‌آوری اطلاعات، تصمیم‌گیری (حذف، بروزرسانی، ادغام)، اقدام، اندازه‌گیری و بهبود دائمی
میزان تکرار هرس محتواهر 3 تا 6 ماه یکبار

 

با گذشت زمان، حجم محتوای موجود در وب سایت ها افزایش می ‌یابد و ممکن است شاهد محتوایی باشیم که قدیمی، بی ‌کیفیت یا نامربوط شده باشد. اینجاست که مفهوم “هرس محتوا” اهمیت پیدا می‌ کند.

هرس محتوا، فرآیندی استراتژیک برای شناسایی، به‌ روز رسانی، ادغام یا حذف محتوای نامناسب از وب سایت شما است. این کار مثل هرس کردن شاخه ‌های اضافی یک درخت، به شما کمک می ‌کند تا وب سایتی سالم‌ تر، کارآمد تر و جذاب ‌تر برای مخاطبان خود داشته باشید.

آموزش هرس محتوا در یک پروژه عملی – پارت یک

آموزش هرس محتوا در یک پروژه عملی – پارت دو

چرا هرس محتوا کنیم؟

  • 1. بهبود تجربه کاربری: محتوای نامربوط، قدیمی یا بی‌ کیفیت می‌ تواند تجربه کاربری را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. کاربران به سرعت از وب سایتی که محتوای مفیدی ارائه نمی ‌دهد، خارج می ‌شوند و این امر به نوبه خود، به سئو و رتبه ‌بندی وب سایت شما در موتور های جستجو آسیب می ‌رساند.
  • 2. بهبود رتبه‌های سئو: هرس محتوا به شما کمک می ‌کند تا محتوای با کیفیت و مرتبط با نیاز مخاطبان خود را در اولویت قرار دهید. این امر به بهبود رتبه‌ بندی وب سایت شما در نتایج جستجو و افزایش ترافیک ارگانیک منجر می ‌شود.
  • 3. کاهش هزینه ‌ها: تولید بدون برنامه ریزی محتوای نامربوط یا تکراری در سایت می ‌تواند پرهزینه باشد. با هرس محتوا، می‌ توانید منابع خود را بر روی محتوایی متمرکز کنید که واقعاً برای مخاطبان شما مفید و ارزشمند است.
  • 4. بهبود آتوریتی: وب سایتی که محتوای به ‌روز و با کیفیتی ارائه می‌ دهد، به طور ناخودآگاه آتوریتی زیادی پیش گوگل پیدا میکند (منظور اعدادی که در ابزارهای سئو میبینید نیست، بلکه آتوریتی که پیش خود گوگل از دامنه و برند سایت شما ایجاد میشود).

کدام محتواها در لیست هرس محتوا قرار میگیرند؟

تاریخ انتشار قدیمی

محتوای قدیمی و به‌ روز رسانی‌ نشده، اولین کاندید برای هرس شدن است. مثلا محتوایی که 6 ماه پیش یا 1 سال پیش منتشر شده باید بررسی شود. دیتای سرچ کنسول آن صفحه را بررسی کنید و سوالات زیر را از خود بپرسید:

  1. آیا صفحه ورودی دارد یا خیر؟
  2. آیا میتوان محتوای آن را بهبود داد تا رتبه و ورودی بیشتری بگیرد؟

با کیفیت پایین منتشر شده

محتوایی که از نظر نگارشی ضعیف، بی ‌دقت یا غیر قابل اعتماد باشد، باید هرس شود. مهم نیست این نوع محتواها از سمت شما منتشر شده یا مربوط به تیم سئو قبل یا خود کارفرما است، باید صفحه ای که از لحاظ حجم محتوایی یا ساختاری ضعیف است بررسی شود و یکی از اتفاقات زیر برایش بیفتد:

  1. اگر هیچ ورودی ندارد، حذف یا با محتوای مربوطه دیگر ادغام شود و در ادامه ریدایرکت شود
  2. اگر ورودی کمی دارد، آپدیت شود و مجدد سئو محتوا شود

مرتبط نبودن به تاپیک موضوعی سایت

محتوایی که به طور کلی با کانسپت و تاپیک کلی موضوعات وب سایت شما مرتبط نیست و به هر دلیلی منتشر شده، باید مورد بازبینی قرار گیرد. مثلا اگر سایت شما در حوزه لوازم آرایشی است، نباید صرفا برای جذب ورودی و کلیک بیشتر محتوای حوزه تکنولوژی و موبایل را پوشش دهید یا اخبار ترند فلان حوزه، این کار کلا اشتباه است و به آتوریتی شما ضربه میزند.

گام به گام هرس محتوای سایت

گام اول: جمع ‌آوری اطلاعات

  1. • لیستی از تمام صفحات وب سایت خود تهیه کنید.
  2. • هر صفحه را در سرچ کنسول بررسی کنید و به سوالات زیر پاسخ دهید.
  • آیا این محتوا برای مخاطبان من مفید و ارزشمند است؟
  • آیا این محتوا از نظر نگارشی و دستوری صحیح است؟
  • آیا این محتوا با اهداف و موضوعات وب سایت من مرتبط است؟
  • آیا این محتوا به روز و دقیق است؟
  • آیا این محتوا تعامل کافی با مخاطبان ایجاد می ‌کند؟

تمام صفحاتی که پاسخ یکی از سوالات بالا را نمیدهد، جداگانه لیست کنید.

گام دوم: تصمیم‌ گیری

با توجه به ارزیابی خود، برای هر صفحه تصمیم بگیرید که باید آن را حذف، به ‌روز رسانی یا نگه دارید. به طور کلی برای این صفحات، چند گزینه پیش رو دارید:

  1. • حذف: اگر محتوایی واقعاً بی‌ ارزش و نامربوط است و هیچ راهی برای استفاده از آن یا ادغام با صفحه دومی ندارید، آن را حذف کنید و در ادامه ریدایرکت 410 یا 301 کنید.
  2. • بروزر سانی: اگر محتوایی پتانسیل بهبود دارد، آن را آپدیت و بازنویسی کنید و منتظر بهبود رتبه و ورودی باشید. ممکن است یک صفحه چندین و چندبار نیاز به آپدیت داشته باشد تا گوگل به آن اعتماد کند.
  3. • ادغام: اگر محتوای دو یا چند صفحه مشابه است، می‌ توانید آنها را با هم ادغام کنید تا از هم نوع خواری یا کنیبالیزیشن جلوگیری کرده باشید.
  4. • نوایندکس: برخی مواقع یکسری صفحات نه قابل پاک شدن هستند و نه ارزشی برای سئو دارند. مثلا صفحات پنل کاربری یا تسویه حساب سایت های وردپرسی همین گونه اند، در این حالت این صفحات را نوایندکس کنید تا گوگل را هم به سختی نیندازید.

گام سوم: اقدام

• اگر صفحه ‌ای را حذف می‌ کنید، از ریدایرکت‌ های مناسب استفاده کنید تا از سردرگمی کاربران و تولید صفحه 404 جلوگیری شود.
• اگر صفحه ‌ای را آپدیت می ‌کنید، تاریخ انتشار آن را به روز کنید و از محتوای غنی، جدید و با کیفیت استفاده کنید. استفاده از صوت و ویدیو مناسب میتواند اعتماد گوگل را جلب کند.
• اگر صفحاتی را ادغام می ‌کنید، محتوای آنها را به طور منطقی در یک صفحه جدید ترکیب کنید و باقی را ریدایرکت به صفحه مرجع کنید.

گام چهارم: اندازه‌ گیری و بهبود دائمی

پس از انجام هرس محتوا، هنوز کار تمام نشده، باید در هفته و روزهای آینده عملکرد وب سایت خود را به طور مرتب رصد کنید. از ابزار سرچ کنسول برای بررسی ترافیک، نرخ تبدیل و سایر معیارهای مرتبط استفاده کنید.

نتیجه هرس محتوای صحیح در هر سایتی مساوی با افزایش رتبه کلمات، بهبود ورودی سایت و… است. اگر این اتفاق نیفتاده یا هرس را درست انجام نداده اید، یا نیاز به زمان بیشتری برای بهبود دارید یا باید بروزرسانی را بیشتر و بیشتر انجام دهید. به طور کلی این نکته را بدانید که هرس محتوا را باید به طور دوره‌ ای تکرار کنید تا وب سایت همیشه بهینه بماند و این یک لوپ بی نهایت است.

در ادامه، به برخی از سوالات متداول در مورد هرس محتوا پاسخ می ‌دهیم:

1. هر چند وقت یکبار باید هرس محتوا را انجام دهیم؟

هیچ پاسخ دقیقی برای این سوال وجود ندارد. با این حال، به طور کلی توصیه می ‌شود که هرس محتوا را به طور مرتب و دوره‌ ای انجام دهید. می‌ توانید هر 3 تا 6 ماه یکبار محتوای وب سایت خود را بررسی کنید و در صورت نیاز، آن را هرس کنید.

2. چه نوع محتوایی را باید هرس کرد؟

محتوای قدیمی، بی‌ کیفیت، نامربوط، تکراری و کم ‌بازده

3. چگونه می ‌توانم با هرس محتوا به سئو کمک کنم؟

هرس محتوا به شما کمک می‌ کند تا محتوای با کیفیت و مرتبط با نیاز مخاطبان خود را در اولویت قرار دهید. این امر به بهبود رتبه‌ بندی وب سایت شما در نتایج جستجو و افزایش ترافیک ارگانیک منجر میشود.

علیرضا ادیب نیا

در مسیر کاریم با مسائل زیادی روبرو میشم که باید حلشون کنم. این مسائل حل شده رو با تو به اشتراک میذارم چون شاید مسأله تو هم باشه.

علیرضا ادیب نیا

در مسیر کاریم با مسائل زیادی روبرو میشم که باید حلشون کنم. این مسائل حل شده رو با تو به اشتراک میذارم چون شاید مسأله تو هم باشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید