هر چیزی که باید درمورد صفحه سازهای وردپرس بدانید

نظرت درباره محتوا چیه؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بده

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

هر چیزی که باید درمورد صفحه سازهای وردپرس بدانید

page builders in wp

بنظرم اصلا همین قضیه صفحه ساز 50 درصد محبوبیت وردپرس رو نسبت به سایت کدنویسی شده تشکیل میده. شاید قدیم‌ترها که وردپرس به عنوان وبلاگ ساز کاربرد داشت، این قضیه خیلی مهم نبود، اما الان تو سال 2022 که خیلی از سایت‌های دنیا حتی کمپانی های بنام دارن با وردپرس ساخته میشن این موضوع به شدت حائز اهمیت، هم از لحاظ اینکه سرعت عمل رو بالا میبره و هم از لحاظ کاربری آسونی که داره. تو این مطلب ادیب پلاس قراره در رابطه با صفحه سازهای وردپرس صحبت کنیم. با مهم ترین هاشون آشنا بشیم و در آخر هم ببینیم کدوم یکی برای سایت ما بهتر هستن.

صفحه ساز به چه دردی میخوره؟!

اگر شما با یک سایت وردپرسی تجربه کار رو داشته باشین یا خودتون مدیر یک وبسایت وردپرسی باشین، به احتمال زیاد با این موضوع آشنا هستین. خوب همه ما میدونیم که وردپرس اومده تا کار ما رو آسون کنه و با اون بتونیم بدون کد نویسی سایت راه بندازیم. یکی از مهمترین ارکان یک وبسایت استاندارد و کاربرپسند صفحاتی با ظاهر ساده و البته جذابه.

اگر شما دانش کدنویسی رو بلد نباشین قطعا از ساختن و توسعه دادن صفحات سایتتون باز میمونید. اما افزونه‌های وردپرس این مشکل رو هم حل کردن. چیزی به نام صفحه سازها رو به وجود آوردن تا هر کسی به راحتی بتونه با چندتا کلیک هر طرحی رو که دوست داره داخل سایتش قرار بده.

صفحه ساز دقیقا چیکار میکنه؟

صفحه ساز به شما امکان این رو میده که هر قسمتی از سایتت رو (صفحه محصول، صفحه نوشته، برگه‌ها، سربرگ، پاورقی) بدون هیچ گونه دانش کدنویسی، بسازی و شخصی سازی کنی. اما خوب با توجه به امکانات و کاربری که هر کدوم از اون‌ها دارن میتونن موارد کمتر یا بیشتری رو در اختیارتون قرار بدن.

wp page builder

چند تا صفحه ساز داریم؟

یکسری صفحه سازها اختصاصی هستن و یکسری از اون‌ها هم به صورت عمومی برای همه قالب‌های وردپرسی کاربرد دارن. برای مثال قالب دیوی وردپرس یک صفحه ساز اختصاصی داره که فقط برای کار با قالب دیوی ساخته شده و اگر شما قالب دیوی رو روی سایتتون نصب کنید، میتونید ازش استفاده کنید.

یکسری صفحه سازها هم مثل ویژوال کامپوز و المنتور که الان بورس صفحه سازهای دنیا رو در اختیار دارن، برای استفاده عموم ساخته شدن و روی اکثر قالب‌های مهم و استاندارد وردپرس سازگار هستن.

معروف‌ترین صفحه سازهای دنیای وردپرس

المنتور (elementor)

قدمت المنتور به سال 2016 برمیگرده و طی این چند سال تونسته واقعا چای ویژوال کامپوزر رو بگیره. من خودم از کسانی بودم که طرفدار دو آتیشه ویژوال بودم، اما وقتی برای بار اول با elementor کار کردم دیدم عجب کاربری آسونی داره و چقدر به سبک خلاقانه و جدید کار کرده. دیگه از اون موقع به بعد واقعا روی بیشتر پروژه هام از المنتور استفاده میکنم. البته که المنتور هم وحی منزل نیست و ممکنه چند وقت یک صفحه ساز بیاد بزنه رو دستش.

لوگو-المنتور
لوگوی المنتور

الان المنتور واقعا کولاک کرده و طبق آمار مخزن وردپرس همین امروز که دارم این محتوا رو مینویسم این افزونه از مخزن وردپرس 112,215 دانلود شده که آمار یک روز رو نشون میده و مجموعا تا به امروز المنتور 212,314,625 بار از سایت وردپرس دانلود شده. همچنین حدود 5 میلیون نصب فعال داره. یعنی شما در نظر بگیر 5 میلیون سایت وردپرسی دارن از المنتور استفاده میکنن که تازه این فقط آمار مخزن وردپرس رو نشون میده، کلی از کاربران ممکنه از منابع دیگه اون رو دانلود و نصب کنن.

از نظر من واقعا تحولی رو ایجاد کرده بین صفحه سازها و کاربری آسون رو به حد اعلا رسونده. شما برای کار با المنتور واقعا به دانش خاصی نیاز نداری، فقط کافیه اون طرحی که تو ذهنت هست رو با چند تا کلیک بسازی و یا حتی اگر طرح خاصی نداری، از تمپلیت‌های آماده خود المنتور استفاده کنی و با یک کلیک همون رو عینا داخل سایتت داشته باشی.

ویژوال کامپوزر (WPBakery Visual Composer)

ویژوال کامپوزر هم یکی از با سابقه ترین صفحه سازهای دنیا است که میتونیم یجورایی بگیم بعد از اینکه المنتور تغییرات اساسی داشت و محبوب شد، استفاده ازش کم شده و طرفداراش رفتن سمت المنتور. اما بازم سایت‌هایی هستن که با WPBakery ساخته میشن و یا از قبل ساخته شدن و همچنان دارن ادامه میدن.

لوگوی-WPBakery
لوگوی WPBakery

این موضوع خیلی به تجربه افراد برمیگرده که به کدوم صفحه ساز عادت کردن. من خیلی هارو دیدم که حتی ویژوال کامپوزر رو از المنتور سر تر میدونن و ترجیه میدن همچنان ازش استفاده کنن.

صفحه ساز عمومی یا اختصاصی؟

اگر نظر شخص خودم رو بخواین، قطعا میگم عمومی. اما در ادامه با دلیل بهتون توضیح میدم که چرا نظرم اینه.

تجربه کاربری ضعیفی دارن و آموزش‌های کار باهاشون محدوده

ببینید برای مثال فرض کنید شما قالب دیوی رو خریداری کردین و داخل سایتتون شروع به فعالیت کردین. حالا که میخواید شروع کنید که ساخت صفحات، اولا موضوع اینه که اگر قبل از این تجربه کار با صفحه ساز رو نداشته باشین، قطعا با چالش رو به رو میشین و نیاز دارین تا با آموزش دیدن کار باهاش رو یاد بگیرین (البته اینجاشو خودمم تجربه کردم، روی یکی از پروژه‌ها با دیوی کار کردیم و از بس که فضاش گنگه، واقعا به چالش خوردیم).

لوگوی-قالب-دیوی
لوگوی قالب دیوی

موضوع بدتر اینکه آموزش‌های خیلی زیادی برای کار با صفحه سازهای اختصاصی ساخته نشده و ممکنه بیشتر منابع به زبان انگلیسی درمورد این صفحه ساز توضیح داده باشن. قضیه بعدی اینه که تمپلیت‌های موجود (طرح‌های از قبل آماده) داخل صفحه ساز اختصاصی در مقابل صفحه سازهای عمومی مثل کاه در برابر کوه هستن.

جابه جایی به قالب دیگه رو محدود میکنه

و از همه مهمتر این که شما برای در آینده برای جابه جایی قالب سایتتون یا سپردن یک شخصی سازی به یک طراح به چالش میخورین. چرا؟ خوب مشخصه دیگه وقتی شما با صفحه ساز دیوی سایتتون رو طراحی کردین اگر نظرتون عوض بشه و بخواین با یک قالب دیگه سایت رو بالا بیارین، برای جابه جایی صفحات باید بشینید دوباره اونارو داخل صفحه ساز جدید (مثلا المنتور) طراحی کنید. یا اینکه کلا تا آخر عمر سایت شما باید قالب همون دیوی بمونه.

همچنین اگر یک شخصی سازی لازم داشته باشین که کار کدنویس باشه، باید کسی رو پیدا کنید که تجربه کار با قالب و صفحه ساز اختصاصی شما رو داشته باشه. البته قالب دیوی اینجا صرفا مثال بود برای درک بهتر. قالب‌های زیاد دیگه‌ای هم هستن که صفحه ساز اختصاصی دارن که من کلا پیشنهادشون نمیکنم. احتمالا شما هم باید تا اینجا قانع شده باشین که صفحه ساز اختصاصی مناسب یک سایت درست و حسابی نیست.

page builder

صفحه ساز اختصاصی رو به کی پیشنهاد میدم؟

البته میتونم این تبصره رو اضافه کنم که اگر سایتتون حجم صفحات پایینی رو داره (شرکتی، شخصی و اینطور چیزا) که خیلی محتوایی داخلش نیست و قرار نیست تعاملی با کاربر داخلش برقرار بشه، میتونید برید سراغ صفحه سازهای اختصاصی.

چه صفحه سازی به درد سایت من میخوره؟

این موضوعی تا حد زیادی به سلیقه شخصی شما برمیگرده که چه امکاناتی رو از یک صفحه ساز لازم دارین، المنتور هم کاربری آسونی داره و هم یجورایی با مد روز پیش میره و البته که ویرایشگر زنده هم داره. یعنی در لحظه هر تغییری میدی رو خودت میبینی.

اولویت با قالبه یا صفحه ساز؟

شما دو حالت داری، یا اول صفحه ساز رو انتخاب میکنی و بعد نسبت به اون قالبت رو تهیه میکنی، یا اینکه اول قالبت رو انتخاب میکنی و هر صفحه سازی روش فعال بود رو استفاده میکنی. در نهایت نظر من حالت اوله، البته خوب شاید انتخاب برای کسی که تا به حال با وردپرس کار نکرده و سایت نداشته سخت باشه، اما اون شخص میتونه از آدمهای مختلف که سایت دارن و با صفحه سازها کار کردن مشورت بگیره که کدوم اکی تره. در آخر خودش به جمع بندی برسه.

این مطلبی که گذاشتم رو بخونید. تو انتخاب قالب کمک کننده‌اس.

علیرضا ادیب نیا

در مسیر کاریم با مسائل زیادی روبرو میشم که باید حلشون کنم. این مسائل حل شده رو با تو به اشتراک میذارم چون شاید مسأله تو هم باشه.

علیرضا ادیب نیا

در مسیر کاریم با مسائل زیادی روبرو میشم که باید حلشون کنم. این مسائل حل شده رو با تو به اشتراک میذارم چون شاید مسأله تو هم باشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید