وردپرس چطوری سایت میسازه؟

نظرت درباره محتوا چیه؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بده

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

وردپرس چطوری سایت میسازه؟

سلام به ادیب پلاسی های عزیز، این مطلب به عنوان اولین مقاله از بلاگ ادیب پلاس داره منتشر میشه و بالاخره میخوایم مسیر آموزشی وبسایت و سئو رو شروع کنیم. تو این مطلب قراره که درمورد وردپرس صحبت کنم. یک CMS محبوب و واقعا حرفه‌ای که تونسته تا به امروز بیش از چند میلیون وبسایت رو راه اندازی کنه و اون هارو مدیریت کنه. وردپرس سال 2003 فعالیت خودش رو شروع کرده و در حال حاضر حدود 43% وبسایت های موجود در فضای وب دنیا با این CMS راه اندازی شدن و مدیریت میشن.

دقیقا یک سایت چطور ساخته میشه؟

خیلی ها فکر میکنن وردپرس یک زبان برنامه نویسی! اما اینطور نیست، ببینید شما برای اینکه یک سایت راه اندازی کنید نیاز دارین تا ترکیبی از یکسری کد HTML،CSS و PHP رو با هم داشته باشین. در واقع کدهای HTML و CSS ظاهر وبسایت شما رو میسازن و اون چیزی که کاربر میبینه رو به وجود میارن، کدهای PHP هم به نوعی میشه گفت پشت قضیه سایت رو میسازن، یعنی چیزهایی مثل امکانات پنل کاربری، امکان ورود و ثبت نام و هر چیزی که لازم داره تا یسری محاسبات و تجزیه و تحلیل انجام بده با کمک اون انجام میشه.

حالا موضوع اینه که تا قبل از به وجود آمدن CMS ها هر کسی نیاز به وبسایت داشت، دو تا راه داشت. باید یا خودش کدنویسی رو یاد میگرفت و مینشست از صفر شروع میکرد فرانت اند و بک اند سایت رو شروع به ساختن میکرد. یا سایت رو به یک برنامه نویس یا در مواردی به یک تیم برنامه نویس میسپرد تا براش انجام بدن. این موضوع میتونه یسری ویژگی‌های مثبت و برخی ویژگی‌های منفی داشته باشه.

در ادامه یجورایی میخوام بهتون اثبات کنم که برای شروع کار یا حتی به طور دائمی و طولانی مدت، وردپرس میتونه نیاز شما رو رفع کنه. اما قبلش بهتون بگم که خوب وردپرس وسط این کدنویسی ها چیکار میکنه؟!

وردپرس کجا وارد داستان میشه؟!

wordpress-panel
پیشخوان وردپرس

خوب پس فهمیدیم که یک سایت از میلیون ها خط کد ساخته شده. حالا در نظر بگیر شما میخوای یک مقاله، محصول یا فرم ثبت نام به سایتت اضافه کنی، باید چیکار کنی؟ خوب قطعا نمیتونی که برای هر کدوم از این چیزا پاشی بری کدهای سایتتو اضافه کنی یا همچین چیزی!

باید یک پنل مدیریت داشته باشی برای این موضوعات که واردش بشی و هزارتا کار انجام بدی، مثلا یک محصول بزاری داخل سایتت، یک صفحه لندینگ برای فروش بسازی یا مثلا یک بلاگ داشته باشی و با مخاطب هات صحبت کنی.

حالا اینجاست که وردپرس وارد میشه و مثل یک مرد همه اینارو برات انجام میده، یعنی یک Content management system بهت تحویل میده که میتونی باهاش محتوای کل سایتت رو مدیریت کنی. خوب حالا شاید بگی چرا باید بیام با یک CMS مثل وردپرس سایتمو مدیریت کنم؟ اختصاصی مینویسم خیلی ام بهتره. تو ادامه بررسی میکنیم که چرا ترجیح خیلی‌ها وردپرس نسبت به CMS اختصاصی هستش.

زمانبر بودن قضیه کدنویسی

شما اگر همین حالا تصمیم بگیرید که یک سایت داشته باشین و بخواین شروع کنید به کدنویسی، در بهترین حالت ممکن (یعنی خیلی آدم خفنی باشین و تا حالا جند میلیون خط کد زده باشین و به قولی خبره کار باشین) حداقل چندماه زمان لازم دارین تا یک سایت استاندارد و مناسب رو راه بندازین. حالا هر چی امکاناتی که میخواین بیشتر بشه، دردسر بیشتر و کد بیشتری هم لازم دارین.

مثلا اگر یک وبسایت شرکتی معمولی بخواین که فقط یسری متن و عکس داره، خوب زمان عجیب غریبی نمیخواد. اما اگر همین سایت شرکتی بخواد یسری محصول داخلش بارگذاری بشه و فروش آنلاین داشته باشه، تایمی که لازم دارین برای اجراش از زمین تا آسمون فرق میکنه.

البته حواستون هست که حالت ایده آل قضیه رو در نظر گرفتم، یعنی یک کد نویس خفن و مسلط که تصمیم به ساخت یک سایت میگیره. حالا در نظر بگیر شما قبل از این اصلا هیچ گونه آشنایی هم با کدنویسی نداشتی، خوب دیگه صادقانه بگم، اون عدد چندین ماه که برای یک خبره هست، تبدیل به چند برابر میشه و بسته به میزان زمانی که میزارین تا یاد بگیرین و تمرکزی که روی قضیه دارین میتونه متفاوت باشه.

من به هیچ وجه نمیخوام بگم که سایت کدنویسی شده از پایه بده یا اینکه تعصبی بگم همه باید بیان سمت وردپرس، اما واقعا اگر معقول به قضیه نگاه کنی، خود شما هم ترجیه میدی از وردپرس کمک بگیری تا بری بشینی کدنویسی یاد بگیری. اگر بخوای یک تیم برنامه نویسی هم استخدام کنی تا برات انجامش بدن در بهترین حالت همون چند ماه رو باید در نظر بگیری تا یک چیز درست حسابی خروجی قضیه باشه.

هزینه‌های سر به فلک کشیده!

در نظر میگیریم که سایت تو یک وبسایت معمولی که کدنویسی پیچیده‌ای نداره و هر کدزن معمولی رو به بالایی میتونه از پسش بربیاد. خوب حداقل هزینه‌ای که باید برای این وبسایت بکنی چند میلیون تومان خواهد بود.

در نظر داشته باش که وبسایت فروشگاهی با چند امکان مختلف لازم داری که بازم یک کدزن از پسش برمیاد، اما دیگه نه کدنویس معمولی بلکه یک کدنویس با تجربه و حرفه‌ای لازم داری. حالا دیگه هزینه های شما ممکنه از چند میلیون بگذره و تبدیل به چند ده میلیون بشه.

در یک حالت سوم هم فکر کن یک ایده به سرت زده یا اصلا ایده‌ هم نیست، یک سایت میخوای که امکانات خاص داره و قراره از رقبای خودش تو اون حوزه بالاتر باشه و خفن تر. خوب دیگه باید صادقانه بگم که یک نفر از پس سایتت برنمیاد و باید یک تیم برای همچین وبسایتی استخدام کنی و هزینه هم که هر چی بیشتر، بهتر😀. اما وردپرس، هزینه‌ای برای شما نداره! کاملا رایگانه

اره درست خوندی، وردپرس رایگانه همونطوری که داخل سایت رسمی وردپرس نوشته شده:

WordPress is open source software you can use to create a beautiful website, blog, or app
وردپرس یک نرم افزار متن باز است که میتوانید از آن برای ایجاد یک وبسایت، وبلاگ یا برنامه استفاده کنید.

درسته که شما باید برای شروع کار سایتت یک هزینه بابت دومین و هاست بکنی، اما از بابت کدنویسی و طراحی سایتت هیچ هزینه‌ای پرداخت نمیکنی. پس چطوری سایتت طراحی میشه؟

با استفاده از تم یا قالب هایی که از قبل کدنویسی شدن و بعد به صورت رایگان یا پولی به فروش میرسن. یعنی میتونی از بین بی نهایت قالب وبسایت که برای وردپرس ساخته و بهینه شده یکی رو انتخاب کنی و با چند کلیک اون رو به سایت خودت تبدیل کنی.

حالا یسری قالب هم وجود دارن که به صورت پولی به فروش میرسن و امکانات بیشتری رو در اختیار شما میزارن. تموم شد و رفت. بدون هیچ پیچیدگی، حالا تا حدی متوجه شدیم که چرا انقدر سایت ساز وردپرس محبوب هست و هر روز مخاطبان بیشتری رو به خودش جذب میکنه.

بی‌نهایت شخصی سازی بدون دردسر

شما در طول گذشت زمان ممکنه به امکانات و ویژگی هایی نیاز داشته باشین که روی سایتتون اضافه بشه. مثلا ثبت نام سایت رو پیامکی کنید یا فیلدهای خرید رو کم و زیاد کنید. وردپرس برای تمامی این ها یک راه حل داره و اونم اپن سورس بودنش هست. وقتی میگیم یک CMS یا یک نرم افزار اپن سرس یا متن باز هستش، یعنی طراحان و نویسندگان اون، این امکان رو به ما دادن که هر تغییری خواستیم روی کدها اعمال کنیم و به نوعی شخصی سازیش کنیم.

اگر سایت شما کدنویسی اختصاصی باشه، مجبورید یا خودتون یا کسانی که براتون طراحی رو انجام دادن، اون تغییرات رو با صرف هزینه و زمان براتون اعمال کنن. اما وردپرس اینطور نیست، خیلی از تغییرات با یک خط کد اعمال میشه که داخل وبسایت های زیادی میشه پیداشون کرد و در موارد مختلفی هم استفاده از پلاگین ها میتونه کلی امکان بهتون اضافه کنه.

وردپرس ویژگی های زیاد دیگه‌ای هم داره که بعدا بیشتر دربارشون حرف میزنیم. در کل هیچگونه قضاوتی درباره بد بودن یا خوب بودن وردپرس و سایت اختصاصی نمیکنم. قضاوت به عهده شما، اگر هزینه بالا، زمان زیاد و وابستگی به شخص کدنویس رو برای راه اندازی سایت به رایگان بودن، زمان کم و عدم وابستگی به شخص کدنویس ترجیه میدین. برید سمت سایت اختصاصی، اما اگر مثل من وردپرس رو ترجیه میدین. اون با فراغ بال منتظر شماست😉.

علیرضا ادیب نیا

در مسیر کاریم با مسائل زیادی روبرو میشم که باید حلشون کنم. این مسائل حل شده رو با تو به اشتراک میذارم چون شاید مسأله تو هم باشه.

علیرضا ادیب نیا

در مسیر کاریم با مسائل زیادی روبرو میشم که باید حلشون کنم. این مسائل حل شده رو با تو به اشتراک میذارم چون شاید مسأله تو هم باشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید