ساخت فروشگاه آنلاین با سایت وردپرسی | بررسی امکانات ووکامرس

نظرت درباره محتوا چیه؟

از ۱ تا ۵ امتیاز بده

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

ساخت فروشگاه آنلاین با سایت وردپرسی | بررسی امکانات ووکامرس

build online shop with WooCommerce

زمانی که اسم فروشگاه اینترنتی میاد یاد چی می افتین؟ امروزی که در حال تهیه این محتوا هستم، به راحتی با یک پیج اینستاگرام یا کانال تلگرامی میشه فروش آنلاین داشت. قصد مقایسه اونارو ندارم و فقط خواستم بگم که مسیر فروش آنلاین یجورایی هرروز داره هموار میشه. البته که ما طراح سایت‌ها هیچ وقت وبسایت رو به پیج اینستا نمیفروشیم.

فروشگاه ساز ووکامرس محبوب دل‌ها

امروز میخوام در بلاگ ادیب پلاس به موضوع فروشگاه اینترنتی و راه اندازی آن با وردپرس بپردازم. اگر اطلاعات محدودی هم درباره وردپرس داشته باشید، متوجه این موضوع هستید که وردپرس از محبوبترین و پراستفاده ترین cms های حال حاضر دنیا است و بیش از ۴۰ درصد وبسایت های دنیا را مدیریت میکند. خوب قطعا اگر یک وردپرس خام نصب کنید و افزونه‌ای روی آن نداشته باشید، راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی شاید کمی پیچیده به نظر برسد. اما راه حل چیست؟

ووکامرس(woocommerce) این موضوع رو به طور کامل حل کرده. امروزه بیش از 6.5 میلیون (طبق آمار وبسایت builtwith) سایت داینامیک (پویا) در دنیا، در حال استفاده از این پلاگین برای مدیریت فروشگاه اینترنتی خودشون هستند. که 54.000 عدد از این وبسایت ها در حال فعالیت داخل ایران میباشند. افزونه ووکامرس اولین بار توسط Woo Themes راه اندازی شد. اما آنقدر قدرت زیادی پیدا کرد و محبوبیت آن بالا رفت که بعد از مدتی توسط خود وردپرس خریداری شد. شما به راحتی با نصب ووکامرس روی وردپرس میتونید امکانات بینهایت زیادی را به سایت خود اضافه کرده و محصولات فیزیکی و غیرفیزیکی را به فروش برسانید. جالب است این آمار را بدانید که

در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد وبسایت های ایرانی در حال استفاده از افزونه های ووکامرس، شاپیفای و مگنتو برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی روی وبسایت خود هستند.
WooCommerce download page in wordpress
صفحه افزونه ووکامرس داخل سایت وردپرس

البته به نظر شخص خود من ووکامرس هم محبوبیت بیشتری دارد، هم کارکرد آسان تری دارد و هم امکانات بیشتر و رایگان زیادی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.  اما دوست دارم کمی به این موضوع هم بپردازیم که

فروشگاه اینترنتی چه نکات مثبتی نسبت به کسب‌وکار سنتی دارد؟

نامحدود مخاطب خواهید داشت

شما زمانی که فروشگاه اینترنتی راه اندازی میکنید هیچ گونه محدودیتی برای جذب مخاطب نخواهید داشت. برای مثال ممکن است شما در شهر تهران، شیراز، اصفهان و هر شهر دیگری سکونت داشته باشید و برای مثال یک نوع صنایع دستی خاص را تولید میکنید و به فروش میرسانید. شما با راه اندازی یک مغازه در مرکز شهر چه تعداد افراد را میتوانید در طول روز در مغازه خود جذب کرده و محصول خود را به آنها بفروشید. 50 نفر، 100 نفر و یا 500 نفر؟ قطعاً این عدد محدود است و بسته به ساعات کاری شما دارد.

اما یک فروشگاه اینترنتی در طول ۲۴ ساعت برای شما فروش خواهد داشت و هیچ ربطی به باز یا بسته بودن مغازه ندارد. همچنین گستردگی مخاطبان در حالت آنلاین به هیچ شکل قابل مقایسه با کسب و کار سنتی نیست. فقط کافی است شما یک وبسایت راه اندازی کنید و شروع به تولید محتوا روی آن کنید. حالا دیگر مخاطبانتان محدود به شهر و یا شهرستان خودتان نخواهد شد و به راحتی میتوانید محصولات خود را به کل کشور و یا حتی در مقیاس بزرگتر به کل دنیا بفروشید.

هزینه‌ها را به شدت کاهش میدهد

به صورت سنتی برای فروش این محصول، قطعاً هم نیاز به مغازه برای جذب مخاطب خواهید داشت که البته خود مغازه نیاز به هزینه های زیادی مثل دکور، هزینه آب و برق و موارد دیگر دارد. باید به صورت فیزیکی در فروشگاه حضور داشته باشید، فروشنده استخدام کنید و هزاران چالش دیگر که اگر تجربه ساده‌ای هم از کسب و کار داشته باشید، به طور کامل با آنها آشنا هستید. اما یک فروشگاه در بستر فضای وب هیچ کدام از اینگونه مسائل را برای شما ایجاد نمیکند و به نوعی میتوانید تمامی این هزینه‌ها را به تبلیغات، گسترش کسب و کار و ایده‌های جدید در کار خود منتقل کنید.

چگونه افزونه ووکامرس را نصب کنیم؟

اگر شما یک قالب فروشگاهی وردپرس از مارکت های مختلف ایرانی و خارجی تهیه کرده باشید، صد درصد افزونه ووکامرس روی وبسایت شما به صورت پیش فرض نصب است و نیازی به نصب آن نخواهید داشت. اما اگر قالب وبسایت شما یک قالب رایگان، شرکتی یا شخصی است و اثری از فروشگاه روی سایتتان وجود ندارد، اصلا نگران نباشید. تمامی قالب های وردپرس از امکان فروشگاهی شدن پشتیبانی میکنند و به راحتی میتوانید وبسایت خود را به فروشگاه تبدیل کنید.

به راحتی با جستجوی کلمه ووکامرس در مخزن اصلی وردپرس میتوانید آن را پیدا کرده و با یک دکمه فروشگاه اینترنتی خود را راه بندازین. البته به سادگی زدن یک دکمه نیست و باید اصول و موارد مختلفی را رعایت کنید تا یک فروشگاه اینترنتی مناسب داشته باشید.

دانلود ووکامرس از وبسایت وردپرس

ووکامرس فارسی به چه درد میخوره؟!

woocommerce farsi logo

اگر قصد استفاده از ووکامرس روی وبسایت خود را دارید باید افزونه ووکامرس فارسی را هم به عنوان مکمل نصب کنید. البته این موضوع برای وبسایت هایی که با زبان فارسی فعالیت میکنند و محصولات خود را با ریال و تومان به فروش میرسانند، صدق میکند. اما اگر شما یک فروشگاه به زبانی غیر از فارسی دارید و مخاطبانتان هم ایرانی نیستند، نیازی به نصب ووکامرس فارسی ندارید. در آینده حتما مطالبی را در رابطه با امکانات ووکامرس فارسی برایتان آماده میکنم.

ووکامرس چه امکاناتی را به مدیر فروشگاه میدهد؟

یک متن باز حرفه‌ای!

ووکامرس افزونه متن باز است. متن باز یا اپن سورس بودن یعنی، شرکت و یا طراحان افزونه به شما این اختیار را داده است که در تمام کدهای برنامه نویسی شده مربوط به افزونه تغییرات دلخواه خود را ایجاد کنید و این موضوع بسیار به محبوبیت ووکامرس افزوده است. برای مثال شما میخواهید ظاهر نمایش محصولات را تغییر دهید یا ویژگی های خاصی را به محصولات خود در ووکامرس اضافه کنید که در حالت پیشفرض وجود ندارد. تمامی این کارها به راحتی با چند خط کد قابل انجام است.

میز کار یا دوره آموزشی، همرو بفروش!

شما با ووکامرس قادر هستین که به راحتی محصولی فیزیکی رو به فروش برسونید. براش روش پرداخت و ارسال قرار بدین و به دست مشتری برسونید. اگر قصد فروش دوره آموزشی، فایل دانلودی و از این قبیل محصولات رو هم دارین، ووکامرس بازم بهتون کمک میکنه و امکاناتی رو فراهم کرده تا بی دردسر این کار انجام بشه.

قالب‌های متنوع آماده برای شروع کار

قالب-های-مخزن-وردپرس
قالب‌های رایگان مخزن وردپرس

شما برای شروع فروش اینترنتی خودتون نیاز ندارید تا هزینه زیادی انجام بدین. فقط کافیه یک هاست و دامنه تهیه کنید و بعد با کمک یک قالب رایگان یا پرمیوم سایتتون رو راه بندازین. قالب‌های بسیار مختلفی داخل مخزن وردپرس وجود دارن که ووکامرسی هستن و میتونید ازشون استفاده کنید. همچنین مارکت‌های مختلف ایرانی و خارجی هم قالب‌های حرفه‌ای و پرفروش دنیا رو برای فروش گذاشتن و با تهیه لایسنس اونا میتونید یک سایت پر امکان و کاملا آماده برای فروشگاه اینترنتی خودتون داشته باشین.

روش‌های پرداخت متنوع ووکامرس

WooCommerce payment methods
صفحه پیکربندی روش‌های پرداخت ووکامرس

شما برای اینکه بتوانید محصولات خود را به صورت آنلاین بفروشید نیاز دارید تا مبالغ را به صورت اینترنتی از طریق درگاه های بانکی دریافت کنید و به حساب خود منتقل کنید. افزونه های زیادی برای درگاه پرداخت ووکامرس وجود دارند و به راحتی این امکان را برای شما انجام میدهند. شما هم قادر هستید به صورت مستقیم از بانکهای داخل کشور و به نام خودتان درگاه دریافت کنید یا به کمک شرکت‌های مختلفی که سرویس دهی درگاه پرداخت دارند و در واقع واسطه هستند که از جمله معروف‌ترین آنها در بین دارندگان وبسایت فروشگاهی، زرین پال و آیدی پی است، درگاه داشته باشید.

البته که موضوع پرداخت ووکامرس محدود به درگاه مستقیم یا واسط نمیشود. بلکه روشهای مختلفی را مثل کارت به کارت، پرداخت درب منزل، شرایط اقساطی و پرداخت از طریق کیف پول را در اختیار شما میگذارد.

پشتیبانی از زبان فارسی

نکته قابل توجه دیگر این است که ووکامرس واحد های پولی ریال و تومان را پشتیبانی میکند و به راحتی میتوانید محصولات خود را به پول رایج کشور به فروش برسانید. همچنین زبان فارسی در 90 درصد این افزونه پشتیبانی میشود. تنظیمات پیکربندی آن هم تا حد زیادی فارسی است.

روش های حمل و نقل ووکامرس

برای حمل و نقل محصولات خودتون هم روشهای بسیار متنوع و جالبی رو میتونید در نظر بگیرین. این آپشن ها با نصب افزونه‌های جانبی بیشتر هم میشه. برای مثال یک مبلغ خاص برای ارسال پستی، یک مبلغ خاص برای ارسال با تیپاکس، یک مبلغ برای ارسال فوری و حتی امکانی برای ارسال رایگان خریدهایی با یک مبلغ خاص، همه اینارو داخل ووکامرس دارین. شما میتونید برای یک یا چند محصول خاص روشهای ارسال مخصوص تعریف کنید. میتونید با توجه به مسافت و وزن محصول مبالغ رو متفاوت دریافت کنید و… چندین امکان مختلف دیگر که در آینده بیشتر بهشون میپردازم.

رصد نمودارهای فروش

به راحتی میتونید با نمودارها و جداولی که ووکامرس در اختیارتون میزاره، مقدار فروش ماهانه، سالانه و حتی هفتگی رو رصد کنید. همچنین بدونید کدوم محصولات پر فروش و کدوم فروش کمتری دارن. متوجه بشین که چه روزهایی فروش بیشتر و چه روزهایی فروش کمتری رو تجربه کردین. مقدار سود خالص، مالیات و… رو هم حساب کنید. این آمار و اطلاعات میتونه خیلی تو توسعه کسب و کار و رشد فروشگاه بهتون کمک کنه.

جمع بندی

اگر قصد شروع فعالیت تو حوزه فروش اینترنتی رو دارین، پیشنهاد شخص من کمک گرفتن از وردپرس و ووکامرسه. به هیچ وجه تو استارت کار نرید سراغ هزینه‌های طراحی سایت سنگین و این قضایا. واقعا وردپرس شما رو با امکاناتش راضی میکنه و البته که هر امکانی با شخصی سازی قالب و افزونه قابل انجامه. به امید فروش‌های خفن تو صفحه ووکامرس شما.

علیرضا ادیب نیا

در مسیر کاریم با مسائل زیادی روبرو میشم که باید حلشون کنم. این مسائل حل شده رو با تو به اشتراک میذارم چون شاید مسأله تو هم باشه.

علیرضا ادیب نیا

در مسیر کاریم با مسائل زیادی روبرو میشم که باید حلشون کنم. این مسائل حل شده رو با تو به اشتراک میذارم چون شاید مسأله تو هم باشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید