اگر کمی با سئو آشنا باشید، با موضوع لینک سازی و بک لینک آشنا هستید. تو این مطلب از بلاگ ادیب پلاس میخوام کامل و جامع به بک لینک، اینکه چرا مهمه و در نهایت رپورتاژ آگهی که روشی برای ساخت لینک خارجیه بپردازم.
تو این مطلب هر جا حرف از لینک میزنم، دقیقا منظورم لینک خارجیه. لینک خارجی یعنی لینکی که از هر سایتی به غیر از سایت خودتون، به سایت شما داده بشه.
عناوین اصلی این مطلب
گوگل به چی نگاه میکنه؟
اگر حقیقتش رو بخواین، لینک تو سئو خیلی مهمه یا حداقل میتونم بگم تا الانی که این مطلب رو مینویسم خیلی مهمه. ممکنه زیاد شنیده باشین که داخل آموزش های سئو و افراد با تجربه حوزه وبسایت و سئو این رو میگن که لینک سازی برای سئو سایت خوب نیست و باید از روش اصولی پیش رفت و…
من خودم قطعا این موضوع رو قبول دارم که هر گونه اقدام مصنوعی برای رشد سئو وبسایتت و یجورایی بهتر بگم برای جلب اعتماد گوگل کار به شدت اشتباهیه. اما بیاید یکم وسیع تر به قضیه نگاه کنیم.
داستان لینک تو سئو چیه؟
قضیه لینک تو سئو، یک موضوع جدید نیست و سال ها است که یکی از فاکتورهای سنجش ارزش صفحات یک وبسایت محسوب میشه. طبق نقل قولهای مختلفی که هست و منم شنیدم، روزهای اولی که موتور جستجو گوگل شروع کرده بود به دسته بندی کردن صفحات وبسایت ها و در واقع میخواست کمک کنه که کاربرها با یک سرچ به بهترین نتیجه ممکن برسن، یجورایی لینک سازی رو به عنوان پایه سنجش یک وبسایت گذاشته بود.
به زبان ساده میشه گفت، در اون زمان هر صفحهای لینک بیشتری داشت از نظر گوگل صفحه مهمتر و بهتری بود. این موضوع به سال 2000 و دهه اول اون مربوط میشه.
فکر کنید 20 سال پیش شما میخواستین روی کلمه طراحی سایت بیاین جزو 5 لینک اول گوگل و فقط کافی بود سایت رو راه بندازین، یک محتوای مختصر داشته باشین که کلی داخلش کلمه طراحی سایت رو تکرار کردین و بعد به صورت کاملا فلهای شروع کنید به لینک سازی تو سایت های مختلف. احتمالا تو یک مدت کوتاه خیلی راحت رشد میکردین، بدون اینکه کار خاصی کرده باشین. هم جالبه و هم خیلی ترسناک. پیشنهاد میکنم اگر میخواین بیشتر درباره تاریخچه سئو و موتورهای جستجو بدونید، این مطلب رو بخونید.
البته که خیلی سریع این موضوع توسط مدیران وبسایت دچار سوءاستفاده شد و شروع کردن به لینک سازی های بی حد و مرز که خیلی زود گوگل هم این موضوع رو فهمید و الگوریتمهای سنجش صفحات رو تغییر داد. ما کاری به گذشته نداریم و همه مون میدونیم که الان در حال حاضر گوگل قدرتمندترین موتور جستجوی دنیا است و هر لحظه داره الگوریتم و هوش ربات های خودش رو رشد میده تا خروجی سرچ بهتری برای کاربرش داشته باشه.
اما اگر بخوایم موضوع اهمیت لینک رو واقع گرایانه بررسی کنیم، باید گفت درسته که الان مثل 20 سال یا 10 سال قبل لینک اهمیت نداره، اما واقعا اون قدر هم بی اهمیت نیست. قطعا داشتن لینک (مخصوصا لینک خارجی از سایت های مرتبط و معتبر) میتونه سایت شما رو قدرتمند کنه و سرعت رشدش رو به شدت بالا ببره.
فلسفه لینک چیه و چرا گوگل بهش اهمیت میده؟
فرض کنید قراره شما به عنوان یک طراح سایت در یک شرکت خیلی حرفهای استخدام بشین. شما سابقه خیلی خفنی دارین، مدرکهای مرتبط هم دارین، سابقه طراحی چندین وبسایت رو دارین و خلاصه با چپ پر میرین برای مصاحبه. بعد از مصاحبه به شما میگن که چند نفر دیگه هم درخواست همکاری دادن و باید صبر کنید تا بررسیها انجام بشه و بعد اطلاع رسانی بشه.
از قضا یکی از فامیلاتون تو اون شرکت یک سمت مهم داره و چندین سال هم سابقه کار داره. اون به شما میگه که میره و با مسئول استخدام صحبت میکنه و سعی میکنه تا به استخدام شما کمک کنه. بعد از چند روز با شما تماس میگیرن و بهتون توضیح میدن که چون آقای فلانی یجورایی معرف شما بوده، میتونن روی حرف ایشون، شما رو استخدام کنن.
احتمالا از این داستان متوجه موضوع شده باشین. دقیقا قضیه سئو و موتور جستجویی مثل گوگل و وبسایت شما هم همینه. وبسایت شما همون کسی که قراره استخدام بشه، شرکتی که قراره استخدام کنه هم گوگله که قراره صفحه شما رو داخل نتایجش نشون بده، شما محتوای بسیار عالی داخل سایتت داری، اصول تکنیکال سئو رو رعایت کردی، سایتت کاربر پسنده و ریسپانسیو هم هست.
خوب همه چیز آماده است و شما هم منتظری که گوگل تو نتایج برتر صفحه اول نشونت بده. اما واقعیت اینه که برای رقابت تو کلمات سخت و کوتاه تک کلمه یا دو کلمهای همه این موارد کافی نیست و شما نیاز به معرف هم دارین. یک کسی که خودش پیش گوگل اعتبار داشته باشه و یجورایی اعتماد گوگل رو به شما جلب کنه. این معرف همون لینکی که از یک سایت دیگه به سایت شما داده میشه.
در نهایت میتونم بگم که یکی از پایه های اصلی رشد مداوم و البته سریع یک سایت، داشتن بک لینک یا همون لینک خارجیه. البته این موضوع به شدت جای بحث داره و تبصره و قانون داره. هر لینکی مناسب نیست، هر جایی نباید لینک ساخت، قطعا تو لینک سازی کمیت از کیفیت مهمتره و… که سعی میکنم تو یک مطلب دیگه از ادیب پلاس به قضیه لینک سازی بپردازم.
اما تو این صفحه تمرکز ما روی رپورتاژ آگهی که خودش یکی از راه های لینک سازی و البته از نظر من و خیلی از با سابقههای سئو بهترین حالت لینک سازی رپورتاژ آگهیه.
چیکار کنیم که بقیه به ما لینک بدن؟
اگر حالت ایدهال رو در نظر بگیریم. تنها راه ایجاد این موضوع منبع شدن و تولید محتوای خفنه. یعنی شما شروع کنی محتوای خیلی با کیفیت و جامع در رابطه با موضوع اصلی سایتت منتشر کنی و منتظر بمونی تا سایت های دیگه بیان و تو رو به عنوان یک منبع داخل سایت خودشون معرفی کنن.
برای مثال سایت شما در حوزه مبلمان فعالیت میکنه، شما روی سایتت یک مقاله کامل داری که انواع مبل خانگی رو بررسی کردی و کاربران رو برای خرید راهنمایی کردی. هر کاربری سرچ میکنه که همچین محتوایی بخونه، با سایت شما مواجه میشه و یجورایی مطلبی کامل تر و درست تر از مطلب شما، داخل وب فارسی وجود نداره.
در نتیجه سایتهای دیگه برای پرداختن به این موضوع، میان و از مطلب شما الگو میگیرین و در صورت تمایل لینکی هم به سایت شما میدن و به کاربراشون پیشنهاد میکنن که مطلب شما رو هم مطالعه کنن.
اما همونطور که گفتم این حالت ایدهال داستانه و اگر بخوای به منبع تبدیل بشی، باید زمان بسیار زیادی رو صبر کنی و همچنین تولید محتوای یونیک و با کیفیت رو مستمر ادامه بدی. در این حالت قطعا به یکی از مراجع حوزه کاری خودت تبدیل میشی و بدون اینکه کاری بکنی، لینک برات ساخته میشه و در مرحله اول قدرت صفحات سایتت بالا میره و در نهایت مجموع این لینک ها کل سایتت رو هم قدرتمند و قابل اعتماد میکنه.
اگر دقت کرده باشی، جمله “در صورت تمایل” رو بلد کردم. چون میخواستم بدونید که لینک دادن به سایت شما به هیچ وجه اجباری نیست و این کاملا به صاحب وبسایت دومی که داره از مطلب شما استفاده میکنه، داره. یکی حال میکنه که لینک بده و یکی هم میاد و کلا متن شما رو کپی میکنه و با یکم تغییر داخل سایتش منتشر میکنه و دریغ از حتی یک لینک.
باید منتظر لینک دادن بقیه به خودمون باشیم؟!
خوب جواب این سوال به خودتون برمیگرده. دوستان امیدوارم با توجه به حرفای من این اشتباه براتون پیش نیاد که اگر لینک خارجی به سمت سایتتون نیاد، سایت شما بدرد نخوره و پیش گوگل اعتبار نداره. من به هیچ وجه این رو نگفتم.
اتفاقا این موضوع برای گوگل کاملا واضحه، وبسایتی که داره اصولی و پله به پله با تولید محتوا و کمک به کاربراش رشد میکنه با وبسایتی که قصد داره با روش های کلاه سیاه مثل لینک سازی زیاد از حد و… با آمپول رشد کنه، اصلا قابل قیاس نیست.
این موضوع هم واضحه که وقتی برای سایتی حجم زیادی بک لینک ساخته بشه، شک برانگیز خواهد بود و گوگل هم ممکنه برای مقاطعی به اون رتبه بده، اما بعد از بررسی صحت و کیفیت اون بک لینک ها قطعا اون سایت با مخ میخوره زمین.
مطمئن باشید که شما با تولید محتوا درست و حسابی رو سایتتون نتیجه خواهید گرفت، شاید تو چند ماه اول اتفاق خفنی نیفته، اما با استمرار قطعا سایت شما هم رشد خواهد کرد و میتونه حتی بدون یک بک لینک تو نتایج برتر صفحه اول جابگیره. من خودم روی سایتها و کلمات مختلفی که حتی متوسط رو به بالا محسوب میشدن، این موضوع رو تجربه کردم که فقط با محتوا و لینک داخلی، صفحه رشد کرده و تو مدت کوتاهی اومده صفحه اول.
اما برعکس یکسری کلمات هستن که تو سئو کلمات سخت و دشواری برای نتیجه گرفتن محسوب میشن. برای مثال اگر شما همین امروز بخواین یک سایت بزنید و برنامتون این باشه که بعد از چندماه تو کلمه “سئو” نتیجه بگیرین، حتی با تولید محتوای خیلی با کیفیت هم نمیتونید بعد از چند ماه نتیجه بگیرین.
چرا؟ خوب کاملا مشخصه، شما اگر برید و سایت های صفحه اول نتیجه سرچ کلمه “سئو” رو بررسی کنید، اولا هم بک لینک زیادی برای اونها ساخته شده و دوما اینکه اون سایت ها برای سابقه طولانی فعالیت و موارد مختلف دیگه پیش گوگل اعتبار بیشتری دارن. پس گوگل نمیاد و شمای تازه کار رو هم سطح اون ها قرار بده. مگر اینکه شما هم صبر داشته باشید و بتونید بعد از مثلا یک یا دو سال به اون نتایج برسین.
مورد بالا صرفا یک مثال بود. همیشه اینطور نیست که شما برای رسیدن به نتایج برتر لازم باشه بک لینک بسازی. اما کلماتی هم هستن که دست یافتن بهشون دشواره و بک لینک میتونه یک پله پرتاب باشه. البته اگر اصولی و با برنامه ساخته بشه.
پس تمرکزتون رو روی بک لینک نزارین و بفکر محتوای خوب باشید. اما خوب برای تسریع رشد و رتبه گرفتن تو کلمات سخت و خیلی سخت، بخوایم یا نخوایم، لینک لازمه. اگر شما بخواین منتظر باشین تا بقیه بیان و بهتون لینک بدن، مطمئن خروجی خوبی ندارین. در نهایت هم یک ویدئو از آقای رضا راد که موسس میهن وردپرس هستن رو بهتون پیشنهاد میکنم. این فایل تجربه چندین ساله ایشون و البته نظرشون در رابطه با لینک سازی خارجیه.
تاثیر رپورتاژ آگهی در رشد وبسایت
در نهایت به این موضوع میرسیم که باید خودمون معرف سایت خودمون پیش گوگل باشیم! اما چطوری؟ خوب دوستان روشی وجود داره به اسم رپورتاژ آگهی که در واقع خود صاحب وبسایت به طور آگاهانه میره و از یک وبسایت معتبر درخواست میکنه در ازای پرداخت مبلغی براش لینک بسازه. به این موضوع میگن رپورتاژ آگهی.
تو این روش یجورایی ما داریم گوگل رو دور میزنیم، چون همونطور که گفتیم، اصولش اینه سایت شما مرجع بشه و به طور خود جوش بقیه بهتون لینک بدن. اما با رپورتاژ آگهی خود ما به طور دستی و مصنوعی این کار رو انجام میدیم. پولی رو پرداخت میکنیم تا وبسایت دیگری که قدرتمنده و خودش پیش گوگل اعتبار داره، بیاد و به وبسایت ما لینک بده و مارو مرجع محسوب کنه. با این کار گوگل آروم آروم اعتمادش به ما بیشتر میشه و به وبسایت ما قدرت میده.
تو رپورتاژ آگهی چطوری لینک ساخته میشه؟
به طور اصولی در رپورتاژ آگهی از سمت طرف درخواست کننده یک محتوا نوشته میشه و به یک موضوع خاص میپردازه. وبسایت دوم هم اون مطلب رو به عنوان یک مقاله یا مطلب روی سایت خودش منتشر میکنه و طبق درخواست ما با اون کلماتی که خواستیم به صفحاتی از سایت ما که خواستیم، لینک میده.
برای مثال اگر من میخوام روی کلمه “خرید مبل” رشد کنم، بهتره بیام و برای رپورتاژ یک موضوع مرتبط به مبلمان و این حوزه بنویسم. مثلا یک مطلب تحت عنوان “مقایسه و راهنمای خرید مبلمان اداری” بنویسم و اون رو در اختیار سایت دوم قرار بدم. به وبسایت رپورتاژی هم بگم که داخل مطلب یک لینک با کلمه “خرید مبل” به صفحه فروشگاه سایت من بده.
این تعریف دقیق و مفصلی بود از رپورتاژ آگهی. اما به همین سادگی نباید از روش بگذرین. همونطور که اشاره شد، این روش لینک سازی مصنوعی حساب میشه و باید خیلی با احتیاط دربارش رفتار کنید. این مطلب طولانی شد، سعی میکنم تو یک مطلب دیگه به روش اصولی و البته ضوابط رپورتاژ آگهی بپردازم. به امید لینک یک شدن سایت شما.