آموزش طراحی سایت با وردپرس از مبتدی تا پیشرفته

خیلی خوش اومدین به صفحه آموزش طراحی سایت، من علیرضا ادیب نیا هستم و توی این مطلب میخوام یه جورایی خیلی خودمونی بهتون توضیح بدم که طراحی سایت اصلا چی هست و چه جوری میشه دربارش آموزش دید، یاد گرفت و ازش کسب درآمد کرد.

Is website design a job 1

طراحی سایت شغله؟

طراحی سایت امروزه به عنوان یکی از کارهایی محسوب میشه که تو ذهن خیلی ها از اون کارای لاکچریه که پاتو میندازی رو پات و پیامک واریزی برات میاد! اما باید حقیقتش رو بهت بگم که اصلا اینطوری نیست. یه جورایی میشه گفت توی چند سال اخیر که به طور کل دیجیتال مارکتینگ تو دنیا پشرفت کرد، طراحی سایت و نیاز به داشتن وبسایت هم رشد کرد و بستر درآمد زایی از این راه بیشتر و بیشتر شد. اما خوب افرادی هستن که توی این حوزه تجربه ای ندارند و میخوان تازه وارد این کسب و کار بشن که فکر میکنن با یادگیری یک وردپرس ساده میتونن طراح سایت بشن.

چقدر از CMS ها در دنیا استفاده میشود؟

در سال 2022، حدود 67٪ وبسایت هایی که وجود دارند CMS را انتخاب کرده اند. آمار تعداد وبسایت ها در دنیا حدود 1,965,460,000 (تقریباً 1.9 میلیارد) است. این نشان می دهد که حدود 1.2 میلیارد وب سایت در حال حاضر از CMS استفاده می کنند.

احتمالاً شما هم که در حال مطالعه این صفحه هستی علاقه مند به حوزه طراحی سایت و کسب درآمد از اون هستی، اما دوست من واقعا طراحی سایت = وردپرس نیست! در ادامه من تا جایی که امکان داشته باشه و بلد باشم کمکت میکنم که بدونی قدم های اولیه برای شروع طراحی سایت چیه و از کجا باید شروع کنی.

خودم از کجا شروع کردم؟

علیرضا ادیب نیا مدرس سئو و طراحی سایتاگر بخوام یکم به عقب تر برگردم حدوداً پنج یا شش سال پیش که من در دوران تحصیل برای یادگیری طراحی سایت اقداماتی رو انجام دادم و به قول خودمون تازه کار بودم، با چالش های متفاوت و مختلفی روبه رو شدم. زمانی که من طراحی سایت رو شروع کردم آنچنان محتوای ویدئویی و آموزش های غیرحضوری خاصی در این حوزه وجود نداشت، نه اینکه کلاً وجود نداشت اما خیلی نسبت به حالا کمتر بود.

اون زمان برای شروع من به جهاد دانشگاهی رفتم و با کمک مشاوره‌ی مسئولین آموزشگاه در کلاس آموزش html و css ثبت نام کردم. این ثبت نام نقطه آغاز من برای شروع رشد در حوزه طراحی سایت بود اما اگر حقیقتش را بخواهم بگویم آن آموزش ها و البته آموزش دیگری که با عنوان جاوا اسکریپت در آن شرکت کردم، در شروع مسیر کمک چندانی در حوزه طراحی سایت به من نکردند. بلکه به عنوان راه گشای مسیر برای من بودند و من بعد از گذراندن آن دوره ها شروع به فعالیت در حوزه وردپرس کردم.

اول علاقتو پیدا کن

اگر بخواهم به عنوان یک دوست و کسی که سالهای زیادی تجربه کار در این حوزه را دارم به شما پیشنهاد بدهم باید به این توجه کنی که دقیقا به چی علاقه داریم و بعد شروع کنیم. البته موضوع کمال گرایی نیست، یعنی مدت ها صبر کنیم و شروع نکنیم با این ذهنیت که “من نمیدونم به چی علاقه دارم” این اشتباه است. اتفاقا تجربه های جدید است که به ما کمک میکند علایق را تشخیص دهیم.

برای مثال اگر شما با نوشتن میلیون ها کد مختلف و گذاشتن زمان های طولانی برای خلق یک وب سایت ارتباط برقرار میکنید و حس میکنید این کار برایتان لذت بخش است، پس بهتر است که به سمت برنامه نویسی و آموزش کد نویسی وب سایت بروید. اما اگر مثل من علاقه خاصی به حوزه کد نویسی و ارائه یک وب سایت از سفر ندارید بهتر است به سمت یادگیری سیستم های مدیریت محتوا یا همون سی ام اس ها بروید. اما باید به این نکته توجه کنید که همه طراحی سایت به یک سی ام اس مثل وردپرس خطم نمیشه.

وردپرس چیه؟

وردپرس یک سی ام اس مدیریت محتواست و خود آن تشکیل شده از میلیونها خط کد است، حاصل تلاش هزاران برنامه نویس و توسعه دهنده.

به کی میگن طراح سایت؟

نمیدونم چقدر درباره وردپرس اطلاعات دارید اما باید به این نکته اشاره کنم وردپرس فارسی است و هر فردی که زمان کوتاهی را برای کار با آن بگذارد میتواند از پس آن بربیاید. اما سوال اینجاست، آیا کسی که کار با وردپرس را بلد هست طراح سایت است؟ جواب من قطعاً خیر است.

طراح سایت از نظر بنده شخصی است که مجموعه ای از فنون و مهارتهای مربوط به کد نویسی، طراحی رابط کاربری، طراحی سایت با وردپرس، سئو داخلی، سئو خارجی، تولید محتوا اصولی، طراحی ظاهری سایت و فروش به کاربر را بلد باشد. حالا می‌توان به این فرد گفت طراح سایت. حالا شما باید از خودتان سوال کنید، چقدر از این عناوینی که برای طراح سایت شدن واجب و لازم هست و خدمتتون گفتم رو بلد هستین یا بهتر بگم، بهشون تسلط دارین؟

نگران نباش، شروع کن

قطعا نمیشه همه‌ی این موارد رو به صورت پیوسته و پشت سر هم آموزش دید. بلکه یاد گرفتن و در واقع درک کردن این موضوعات نیاز به تجربه و کار کردن و راه اندازی چندین وب سایت دارد. یعنی در دل کار است که شما درک میکنید مفاهیم سئو کجا کاربرد دارد، سئو تکنیکال یک وبسایت یعنی چی، چطور میتوانید ظاهر مناسبی برای وب سایت تان ایجاد کنید، نیازهایی که هر مشتری یا کارفرما دارد چطور میتوان آنها را رفع کرد و تولید محتوای یک وب سایت چطور باید انجام شود.

برخی از این موارد خیلی نیازی به آموزش های پیشرفته و اختصاصی ندارند بلکه میتوان با تمرین و استمرار آنها را یاد گرفت. اما برخی دیگر از آن ها لازم هستند که برایشان دوره های آموزشی یا کلاسهای آموزشی دیده شود. پس تا اینجا درک کردیم که طراحی سایت یا آموزش دیدن برای طراح سایت شدن آنچنان هم کار آسانی نیست و صد البته که برای تبحر بیشتر در این حوزه نیاز به علاقه و اشتیاق شما خواهد داشت تا در طی مسیر دلسرد نشوید و با برخورد به چالش های ساده دست از کار نکشید.

اگر نظر شخصی بنده را بخواهید میگویم برای شروع کار مفاهیم اولیه را یاد بگیرید، مفاهیم اولیه حوزه وب سایت از هاست (host) و دومین (domain) شروع میشود و با آشنایی ui و ux، درک سی ام اس، درک استانداردهای یک وب سایت شرکتی، فروشگاهی، شخصی و آموزشی هم ادامه پیدا خواهد کرد.

شاید براتون سوال پیش بیاید که من مفاهیم اولیه را یاد گرفتم یا از قبل بلد بودم. یعنی الان میتونم یک دامنه و هاست تهیه کنم، اونها رو به هم متصل کنم و یک وردپرس خام هم روی هاست خود نصب کنم. حالا باید چه کاری انجام بدم؟

آموزش کار با سی ام اس وردپرس است. سیستم مدیریت محتوای وردپرس شاید در نگاه اول با توجه به تنظیمات مختصر، منوهای جمع و جور و البته زبان فارسی که دارد ساده به نظر برسد اما باید این حقیقت را بدانید که وردپرس به هیچ وجه آسان نیست. اگر شما نصب چند قالب از مخزن وردپرس یا نصب چند افزونه از مخزن وردپرس را بلد هستید و با چند کلیک میتوانید یک وب سایت معمولی بالا بیاورید، شما کار با وردپرس را یاد نگرفته اید!

من با توجه به سابقه ای که در کار با وردپرس دارم همچنان هم نمیتوانم ادعا کنم که وردپرس را به صورت کامل بلد هستم و به آن تسلط دارم بلکه هر روز در حال آموزش دیدن در حوزه وردپرس هستم و سعی میکنم نکات و تکنیک های جدید را آموزش ببینم.

به شما هم پیشنهاد میکنم این کار را انجام دهید. به نظر من اصل آموزش دیدن در هر کاری استمرار است و دقیقاً آن نقطه ای که فرد احساس میکند همه چیز را در آن موضوع یاد گرفته نقطه شکست او خواهد بود. در ادیب پلاس ما سعی میکنیم تا آموزش هایی کاربردی را در حوزه وردپرس، طراحی سایت و کار با قالب ها و افزونه های مختلف برای شما عزیزان به اشتراک بگذاریم.

چطوری وردپرس رو فوت آب بشم؟

در اول کار پیشنهاد بنده استفاده از آموزش های رایگان است. اگر زبان انگلیسی مناسبی دارید بهترین منبع یادگیری یوتیوب و وبسایت خود وردپرس است. با مراجعه به این دو میتوانید به صورت کاملاً حرفه ای و استاندارد موضوعات را یاد بگیرید. اگر هم علاقه ای به آموزش های انگلیسی ندارید، منابع آموزش فارسی بسیار متعدد هستند.

آموزش های مختلف رایگان و غیر رایگانی در حوزه وردپرس وجود دارد که با کمک آنها میتوان مطالب به شدت مفیدی را دریافت کرد. پس لطفاً بعد از نصب یک افزونه و قالب از مخزن وردپرس خود را طراح سایت نامگذاری نکنید. چون دقیقاً همین جایی که قرار گرفتید، اولین پله مسیر است و در اوایل راه هستید. هنوز کلی مسیر مانده تا به عنوان یک طراح سایت خود را به کسی معرفی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید